Ρόδος: Αποτυπώματα του 19χρονου στο σίδερο, δεν προκύπτει τρίτος δράστης

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του 19χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν στο σίδερο που προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στην Ρόδο, σύμφωνα με έκθεση των εγκληματολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τα ευρήματα προκύπτει πως ο 19χρονος ήταν το πρόσωπο που κρατούσε το σίδερο, εξέλιξη που επιβαρύνει την θέση του καθότι, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, η άτυχη κοπέλα κατά πάσα πιθανότητα θα είχε πεθάνει λόγω των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων εάν δεν είχε προηγηθεί ο πνιγμός.

Οι εγκληματολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκαν δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό που να καταδεικνύουν παρουσία τρίτου δράση στο δωμάτιο όπου βιάστηκε και χτυπήθηκε η κοπέλα, ούτε στο φορτηγάκι με το οποίο μεταφέρθηκε το σώμα της.

Αντίθετα, στο δωμάτιο βρέθηκε DNA των κατηγορούμενων και του θύματος, αλλά και δακτυλικά αποτυπώματα των δύο νεαρών σε μπουκάλια και επιφάνειες.

Ο 19χρονος έχει μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του, μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη στις φυλακές Αυλώνα.

Σε βάρος των 12 κρατούμενων που αναγνώρισε ο νεαρός σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, με δεδομένο ότι ο ξυλοδαρμός κινηματογραφήθηκε. Οι Αρχές έχουν επίσης ταυτοποιήσει τον «εικονολήπτη» της επίθεσης.

Ο 19χρονος δεν θέλησε να καταθέσει μήνυση εναντίον τους, όμως οι Αρχές αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες ούτως ή άλλως, με βάση εγκλήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν υποψίες πως ο 19χρονος βιάστηκε, αλλά διαψεύστηκαν από τον ιατρικό έλεγχο.
Πηγή: skai.gr