Κλείσιμο

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο – Εκκενώθηκαν χωριά - Έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου

Το μέτωπο εκτείνεται από την περιοχή Έμπωνα προς το χωριό Σάλακο, το οποίο και εκκνώθηκε νωρίτερα και συνεχίζει νότια - Συγκαλείται εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του νησιού - Αποστέλλονται 2 οχήματα από Κω και 5 από Πειραιά για την υποβοήθηση του έργου της κατάσβεσης

Πυροσβέστες και εθελοντές στη Ρόδο δίνουν από εχθές τεράστιο αγώνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς, η ακτίνα του οποίου ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα και καίει ανεξέλεγκτη παρθένο δάσος στην καρδιά του νησιού. 

Το μέτωπο εκτείνεται από την περιοχή Έμπωνα προς το χωριό Σάλακο, το οποίο και εκκνώθηκε νωρίτερα και συνεχίζει νότια η πυρκαγιά. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρα επιχειρούν 3 τράκτορες, 1 Σινουκ, 1 ελικόπτερο Μ8, 2 Augusta bell 214 και καταφθάνουν 2 CL-415, που ενισχύουν την προσπάθεια.

Επιπρόσθετα αποστέλλονται 2 οχήματα από Κω και 5 από Πειραιά για την υποβοήθηση του έργου της κατάσβεσης τα οποία και θα βοηθήσουν στο έργο από το πρωί της Πέμπτης. 

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν μετά από εντολή της Πυροσβεστικής οι οικισμοί Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά, αλλά και το ξενοδοχείο Έλαφος, στον ορεινό όγκο του Προφήτη Ηλία. 

ροδος

Επίσης, λόγω της φωτιάς, εκκενώθηκε από επισκέπτες και εργαζόμενους ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100, 3 ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε ότι στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν 6 ενάερια μέσαανάμεσά τους και ένα ελικόπτερο Σινούκ – και έκανε έκκληση  για ενίσχυση των πτητικών μέσων. 

Έμπειροι εθελοντές δασοπυροσβέστες μιλούν για μια από τις πιο μεγάλες, πιο επικίνδυνες και πιο δύσκολες να ελεγχθούν φωτιές, των τελευταίων ετών στη Ρόδο. 

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε ότι συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας σήμερα και ώρα 16.00 μ.μ. στον Πυροσβεστικό σταθμό Απολλώνων. 

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr

Πηγή: skai.gr