Καρέ-καρέ το ριφιφί των 100.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 33χρονος δράστης διάρρηξης με λεία άνω των 100.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο του «ριφιφί» τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ δείχνει τους δύο δράστες να σέρνονται από μια τρύπα που είχαν ανοίξει από δίπλα οικοδομή στην περιοχή της Νικόπολης.

Οι ληστές είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην φαίνονται τα στοιχεία τους στις κάμερες που υπάρχουν στον χώρο.

Δείτε το βίντεο:

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος, το Δεκέμβριο του 2021 στην περιοχή της Νικόπολης, ενεργώντας από κοινού με συνεργό του, διέρρηξε με τη μέθοδο «ριφιφί» κατάστημα σούπερ μάρκετ και αφαίρεσε δύο χρηματοκιβώτια, ενώ παραβίασε και τρίτο χρηματοκιβώτιο αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (100.000) ευρώ περίπου, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα έγγραφα.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 15-02- 2022 από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 33χρονου, κατά την οποία κατασχέθηκε μεταξύ άλλων ένα  πιστόλι και τέσσερα φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που του επιβάλλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής δυνάμει της οποίας συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του και άλλες παρόμοιες πράξεις.
 

Πηγή: skai.gr