Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ: «Συναγερμός» για παράνομα κορωνοπάρτι-Βροχή προσκλήσεων στα social media

Εικόνες περσινής παραμονής πρωτοχρονιάς, υπόσχονται νεαροί στο διαδίκτυο.

Ένας νεαρός προσκαλεί κόσμο σε παράνομο κορωνοπάρτι μετά το μίνι λουκέτο που επιβλήθηκε στην εστίαση την παραμονή της πρωτοχρονιάς: 

"Γεια χαρά σε όλους σας. Ενημερώνω ότι season 2 κορωνοπάρτι στην Πάτρα ξεκινάνε, για άλλη μία φορά όσοι ήσασταν πέρσι τα θυμάστε. Όσοι θα είστε φέτος θα τα γνωρίσετε!  

Αυτό είναι ένα από τα πολλά μαζικά καλέσματα για συγκεντρώσεις ατόμων, παρά τους νέους αυστηρούς περιορισμούς, εξαιτίας της Ομικρον.  

"Σε σπίτια σε πλατείες. Θα μαζευτούν να γιορτάσουν. Εγώ δεν σκέφτομαι να πάω έχω κανονίσει με τους φίλους μου", δηλώνει νεαρός στην κάμερα του ΣΚΑΪ 

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι τα πάρτι τα οποία θα στηθούν παραμονή της πρωτοχρονιάς. Ήδη έχουν γίνει πολλά καλέσματα. Πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν πως  θα βρεθούν τις πρώτες ώρες του χρόνου σε σπίτια φίλων τους. 

Πολλοί νεαροί ψάχνουν για σημεία διασκέδασης στο facebook, με αρκετούς να απαντούν πως θα στηθούν πάρτι στο Μοναστηράκι αλλά και στην Πανόρμου. 

Ένας άλλος νεαρός με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητάει από τους φίλους του να σκεφτούν ιδέες αλλά και μέρη για παράνομα πάρτι, τονίζοντας πως θα έχει παντού αστυνομία. 

Πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν εναλλακτική για το πρωτοχρονιάτικο party και η ζήτηση στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τύπου Airbnb έχει εκτοξευτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα! 

Τα παράνομα κορωνοπάρτι που θα στηθούν σήμερα προκαλούν προβληματισμό ακόμη και στους επιχειρηματίες της εστίασης.

"Θα γίνουν σε σπίτια κορωνοπάρτι. Θα υπάρχουν οι αφελείς και οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος της επικινδυνότητας που υπάρχει. Ας μην ξεχνάμε πως σε αυτό το σημείο φτάσαμε από τα γήπεδα από τα μπουζούκια και από τα κλαμπ", δηλώνει καταστηματάρχης

Τα πρόστιμα που έχουν ανακοινωθεί είναι τσουχτερά καθώς ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής ιδιωτικού χώρου που θα διοργανώσει παράνομο πάρτι θα κληθεί να πληρώσει 50.000 ευρώ.Σε περίπτωση που διαπιστωθεί και δεύτερη παράβαση το πρόστιμο θα ανέβει στα 200.000 ευρώ.
 

Πηγή: skai.gr