Ρεπορτάζ: Στις 14 Σεπτεμβρίου η πιθανή ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς

Επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους της επιτροπής είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συζητηθεί η ημερομηνία εναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταληκτική ημερομηνία έναρξης των σχολείων φαίνεται να είναι η 14η Σεπτεμβρίου, καθώς έτσι διασφαλίζεται ότι έχει μεσολαβήσει ικανός χρόνος και για τις οικογένειες που αποφάσισαν να επιστρέψουν στις εστίες τους τέλη Αυγούστου.  

Τη Δευτέρα στις 3.30μμ πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ολομέλειας της επιτροπής των ειδικών, για να συζητηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Κοινή συνεντευξη Πέτσα-Κεραμέως

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν επισήμως την Τρίτη από το υπουργείο. Η κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 16:00, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

Πηγή: skai.gr