Ράχες Ικαρίας: Χωρίς γιατρό το τουριστικότερο μέρος του νησιού - Κινητοποιήσεις κατοίκων

Η γενική ιατρός, στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών, μετακινείται για εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, με αποτέλεσμα μεγάλη περιοχή νησιού να μένει κυριολεκτικά ακάλυπτη

Νέα κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί από την Ένωση Γονέων Ικαρίας αύριο, Τετάρτη 21 Ιουνίου στη 1:00 το μεσημέρι στο Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών για τη μετακίνηση της μοναδικής ιατρού που υπάρχει στις Ράχες Ικαρίας.

Η γενική ιατρός, στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο των Ραχών, Σταματία Ζουμπουλέλη μετακινείται για εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, με αποτέλεσμα μεγάλη περιοχή νησιού να μένει κυριολεκτικά ακάλυπτη, όπως εξηγεί η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μιλάμε για μια περιοχή που αριθμεί περίπου 2.500 χιλιάδες κατοίκους και με την τουριστική σεζόν να αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό αυτό.

Ζητούν από έναν άνθρωπο να δουλεύει 365 ημέρες

«Το Περιφερειακό Ιατρείο καλύπτει πολλούς υπερήλικες και πολλά μικρά παιδιά. Συνολικά παρέχεται ιατρική φροντίδα σε 2.500 ανθρώπους, που το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός τριπλασιάζεται… τουλάχιστον. Το συγκεκριμένο Ιατρείο, ως Πολυδύναμο θα έπρεπε να έχει έναν γενικό ιατρό, έναν παιδίατρο, έναν νοσηλευτή και έναν βοηθό εργαστηρίου. Αν’ αυτού έχει έναν γενικό γιατρό, που δεν έχει την θέση του μόνιμου ιατρού, αλλά του αγροτικού… Επομένως, όλες αυτές οι θέσεις είναι ακάλυπτες και έχει γίνει μόνο μία προκήρυξη το 2017” λέει η γιατρός.

«Ζητάμε στελέχωση, στελέχωση του Κέντρου υγείας, που απέχει μισή ώρα, στελέχωση του Ιατρείου. Επισημαίνω, ότι το ασθενοφόρο από εδώ απέχει στην καλύτερη μισή ώρα, αν η βάρδια είναι στο Κέντρο Υγείας. Αν η βάρδια είναι στο Νοσοκομείο, το ασθενοφόρο απέχει μιάμιση ώρα. Καταλαβαίνετε, πως οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες για μας. Με αυτές τις συνθήκες ζητούν από ‘μένα κάνω πέντε εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, να λείπω από το χωριό τουλάχιστον πέντε ημέρες το μήνα και όλες αυτές τις υπόλοιπε ημέρες ζητούν από έναν άνθρωπο να δουλεύει 365 ημέρες”, εξηγεί η κ. Ζουμπουλέλη.

Πηγή: ertnews.gr