Κατάθεση Ελένης Ράικου στο Ειδικό Δικαστήριο - Τι είπε η εισαγγελέας για τον δικαζόμενο υπουργό

H μάρτυρας αναφερόμενη στις πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου, όπως έχει υποστηρίξει, να σταλεί η δικογραφία της Novartis για πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία, χαρακτήρισε τη στάση Παπαγγελόπουλου ως «εκβιαστική»

Της Ιωάννας Μάνδρου

Ως «παρεμβατικό, πιεστικό και φορτικό» περιέγραψε τον πρώην υπουργό (αναπληρωτή) Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η εισαγγελέας εφετών Ελένη Ράικου, μία από τους εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν καταγγείλει τον πρώην υπουργό για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Η Ελένη Ράικου που δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων τόσο από την υπεράσπιση της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, όσο και του δικαζόμενου πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφέρθηκε σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της, ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, όταν είχε ήδη ξεκινήσει την έρευνα για τις παράνομες πρακτικές της Novartis.

H μάρτυρας αναφερόμενη στις πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου, όπως έχει υποστηρίξει, να σταλεί η δικογραφία της Novartis για πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία, χαρακτήρισε τη στάση Παπαγγελόπουλου ως «εκβιαστική», ενώ διαχώρισε πλήρως τις πιέσεις που ανέφερε από την τότε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) επαναλαμβάνοντας ότι «ποτέ δεν με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι ήταν υποστηρικτικοί, πλην του κατηγορουμένου υπουργού. Είχε δική του ατζέντα».

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία που αντιμετωπίζει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, που την διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαθφοράς, ότι δεν έστειλε στη Βουλή αναφορές του ΚΙΝΑΛ για τον τότε υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή, η μάρτυρας υπήρξε σαφής. «Οι αναφορές δεν έκαναν λόγο σε συγκεκριμένο υπουργό. Δεν μπορούσαν να σταλούν στην λογική του αμελλητί. Ηθελαν ψάξιμο». Με τον τρόπο της η μάρτυρας δεν επέρριψε καμμία ευθύνη στην Ελένη Τουλουπάκη.

Συνήγορος Δημ. Παπαγγελόπουλου: Γιατί πηγαίνατε στο γραφείο του, αφού ήταν παρεμβατικός.
Απ: Ηταν υπουργός και εγώ προϊσταμένη δικαστικής υπηρεσίας.

Σε άλλη ερώτηση η μάρτυρας απάντησε ότι «δεν ξυπνήσαμε τέσσερις εισαγγελείς ένα πρωί να καταγγείλουμε τον Παπαγγελόπουλο..».

Πάντως ειδικά η υπεράσπιση Παπαγγελόπουλου αμφισβήτησε την αξιοπιστία της μάρτυρος αναφερόμενη σε σχέσεις της με τον δικαζόμενο υπουργό και σε καθυστερημένη καταγγελία σε βάρος του.

Πηγή: skai.gr