Στην Ελλάδα βρίσκονται τα πρώτα έξι μαχητικά Rafale  με τα ελληνικά χρώματα.

Πέταξαν απευθείας από την Γαλλία στην Ελλάδα και πριν προσγειωθούν στο νέο τους σπίτι, στην Τανάγρα, με μία συμβολική πτήση πάνω από την Ακρόπολη έστειλαν ηχηρό μήνυμα αναβαθμισμένης αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας.

Μαχητικά αεροσκάφη Rafale συνοδευόμενα από 2 Mirage 2000-5 πετάνε στον Αττικό ουρανό επάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Μαχητικό αεροσκάφος Rafale στον Αττικό ουρανό.

Έπειτα από απ' ευθείας πτήση δύο ωρών, τα δικινητήρια γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν  στη βάση τους, στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα όπου ανήκει η 332 Μοίρα στην οποία εντάσσονται τα Rafale.

Μαχητικό αεροσκάφος Rafale πάνω από την Τανάγρα.

Μαχητικό αεροσκάφος Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας περνά μέσα από υδάτινη αψίδα στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

«Γεράκι red καλωσορίσατε στο σπίτι σας. Καλές προσγειώσεις, πάντα με ασφάλεια.», τους είπε ο Πύργος Ελέγχου, με τον αρχηγό της μοίρας να απαντά: «Τανάγρα, τα νέα γεράκια προσεγγίζουν την 332 και ανοίγουν τα φτερά τους. Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σου. Η 332 μοίρα πετά στο μέλλον».

Οι πιλότοι αποβιβάζονται από το μαχητικό αεροσκάφος Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Η υποδοχή των μαχητικών αεροσκάφών Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Τα γαλλικά μαχητικά υποδέχτηκαν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ο Γάλλος πρέσβης, ενώ τελέστηκε και αγιασμός.

Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Άποψη από το μαχητικό αεροσκάφος Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας πετούν πάνω από την 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση οκτώ Ελλήνων πιλότων και 50 τεχνικών των αεροσκαφών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη βάση Μερινιάκ επί γαλλικού εδάφους από προσωπικό της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.

Ιερέας αγιάζει το μαχητικό αεροσκάφος Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Τα μαχητικά Rafale έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μίλια και μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα, δύο κινητήρες, είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο και ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης ενώ έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet.

Η τελετή υποδοχής των μαχητικών αεροσκαφών Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Φωτορεπόρτερ φωτογραφίζουν τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας που πετούν πάνω από την 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

 Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις