Πυροβολισμοί στο Αλεποχώρι: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 70χρονου

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή αποδίδει ο Εισαγγελέας με την δίωξη που άσκησε, σε βάρος του 70χρονου άνδρα που πυροβόλησε τα ξημερώματα παρέα ανηλίκων που είχαν εισέλθει στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι, τραυματίζοντας δύο από αυτούς.

Ο 70χρονος οδηγήθηκε αργά το μεσημέρι στον Εισαγγελέα ενώ μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς το μέρος τεσσάρων ατόμων που είδε στον αύλειο χώρο του σπιτιού του, νομίζοντας ,όπως φέρεται να ισχυρίζεται, ότι επρόκειτο για κλέφτες. Οι σφαίρες του 70χρονου τραυμάτισαν έναν 14χρονο και έναν 16χρονο οι οποίοι ήταν εκεί με άλλα δύο ανήλικα αγόρια.

Τα δύο παιδιά που επλήγησαν από τις σφαίρες του κατηγορούμενου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Γείτονες του 70χρονου οι ανήλικοι – Δεν μπήκαν να κλέψουν

Γείτονες του 70χρονου είναι οι τέσσερις ανήλικοι που πυροβόλησε ο ηλικιωμένος στο Αλεποχώρι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι οι έφηβοι δεν μπήκαν στην αυλή του για να τον κλέψουν. Χαρακτηρίζουν μάλιστα τον 70χρονο «περίεργο» και λένε πως είχε μετατρέψει το σπίτι του σε φρούριο.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του στην αστυνομία, υποστήριξε ότι πυροβόλησε τα παιδιά με καραμπίνα, επειδή τους πέρασε για κλέφτες.

Ο 70χρονος, που έχει συλληφθεί, πυροβόλησε τους τέσσερις ανήλικους με καραμπίνα, τραυματίζοντας δύο εξ αυτών ηλικίας 14 και 16 ετών.

Δείτε φωτογραφίες από το σπίτι του

Αλεποχώρι σπίτι

Αλεποχώρι σπίτι

Πηγή: Skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ