Πυροσβεστική: Μαίνονται τα μέτωπα της φωτιάς - Σκληρή μάχη με τις φλόγες - Η νεότερη εικόνα

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν σκληρή μάχη σε Δυτική Αττική, Λουτράκι και Ρόδο - Τι είπε ο Γιάννης Αρτοποιός  

Ολονύχτια ήταν η μάχη που δόθηκε με τις φλόγες σε όλα τα μέτωπα, ανέφερε στην πρώτη πρωινή έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Στην πυρκαγιά που έχει εξελιχθεί στη Δυτική Αττική -ξεκίνησε τη Δευτέρα από τα Δερβενοχώρια- επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από το πρώτο φως έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. 

Στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στη Ρόδο, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, εξελίσσεται πλέον σχεδόν στο κέντρο του νησιού ανάμεσα στους οικισμούς Απόλλωνα και Λάερμα, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Εκεί, επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και δυνάμεις ξένων χωρών που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης αλλά και 4 αεροσκάφη που έφτασαν στη χώρα μας εχθές το απόγευμα από Ιταλία και Γαλλία.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής τόνισε ότι και σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερέα Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλαάδες και Βόρειο Αιγαίο.

Παραμένουμε σε επιφυλακή, κατέληξε.

Πηγή: skai.gr