Κλείσιμο

Πύρινα μέτωπα από Μάνδρα έως Οινόη: Εκκενώνονται περιοχές - 22 αεροσκάφη και δεκάδες πυροσβέστες στην κατάσβεση

Μήνυμα 112 για εκκένωση σε Οινόη, Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Άγιο Παντελεήμονα και Κιάφα

Πύρινα μέτωπα από την περιοχή ανάμεσα στη Μαγούλα και στη Μάνδρα έως και την Οινόη έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, μετά τις αναζωπυρώσεις στην Αγία Σωτήρα, το Μελετάκι και το Πουρνάρι.

Τα μέτωπα της φωτιάς δείχνουν να κινούνται ανεξέλεγκτα, αναγκάζοντας την Πολιτική Προστασία να στείλει μηνύματα 112 για εκκένωση τουλάχιστον 7 οικισμών.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 22 αεροσκάφη (11 αεροπλάνα και 11 ελικόπτερα), καθώς και δεκάδες πυροσβέστες, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια στην Αγία Σωτήρα. Η φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά του δρόμου και έκαψε ένα σπίτι, ενώ προχωρά πολύ γρήγορα μέσα στον οικισμό.

112

Οι αρχές έδωσαν εντολή με μήνυμα απο το 112 για εκκένωση από την Αγία Σωτήρα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ζωές, καθώς και εκκένωση των οικισμών Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι προς Οινόη.

Μετά τις 6 το απόγευμα, δόθηκε εντολή εκκένωσης και του Αγλιου Ιωάννου Κορακά, με το μήνυμα από το 112 να καλεί τουες κατοίκους να μετακινηθούν προς Μάνδρα.

Η κατάσταση είναι δραματική μέσα στον οικισμό της Αγίας Σωτήρας, με διάσπαρτες εστίες να έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα σπίτια και στις αυλές των σπιτιών, ενώ τουλάχιστον ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες.

«Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων αεροσκαφών που μας διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από Ιταλία και Γαλλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Αναζωπύρωση και στο Μελετάκι - Καίει δάσος

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε και στο Μελετάκι Μεγάρων, με το μέτωπο να κατακαίει το δάσος στην περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

 

Εντολή εκκένωσης σε Οινόη και Άγιο Παντελεήμονα

Εντολή για εκκένωση της Οινόης, μέσω μηνύματος από το 112, έδωσαν οι αρχές, καθώς το μέτωπο που αναζωπυρώθηκε στα Δερβενοχώρια δείχνει να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και  να κινείται ενεξέλεγκτο.

Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μετακινηθούν από την περιοχή της Οινόης προς τις Ερυθρές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή Πουρνάρι - Καραούλι προς Οινόη επιχειρούν ένα ελληνικό CL-415, που συνοδεύει 2 Ιταλικά και 2 Γαλλικά CL-415. 
Επιπλέον απογειώνεται ένα CL-215 από Ελευσίνα και ένα CL-415 από Θεσσαλονίκη. Επίσης απογειώθηκαν και προσεγγίζουν 3 Τρακτορες από Αγχίαλο.

Μετά τις 7 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα εκκένωσης και στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς το πύρινο μέτωπο επεκτείνεται.

Στις 19:30 εστάλη μήνυμα και στους κατοίκους της περιοχής Κιάφα, οι οποίοι καλούνται να μετακινηθούν προς Μάνδρα και Ελευσίνα.

Πηγή: skai.gr