Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του αστυνομικού- Παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό

Ο αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει για την ποινική του αντιμετώπιση το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας για το αν θα προφυλακιστεί ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά.

Ο αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει για την ποινική του αντιμετώπιση το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Μετά την απολογία του ακολούθησε διάσκεψη, κατά την οποία ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν σχετικά με μέτρο της προφυλάκισης του, καθώς ο πρώτος έκρινε αρνητικά και ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την προφυλάκισή του.

Το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών καλείται πλέον εντός πέντε εργασιμων ημερών να άρει των διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου αστυνομικού.

Ως τότε όπως προβλέπει η ποινική δικονομία θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά θα παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Νωρίτερα, τεταμένη  ήταν η κατάσταση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι δεκάδες Ρομά, αναμένοντας την απόφαση του ανακριτή για τον κατηγορούμενο αστυνομικό που πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Μάλιστα προχώρησαν και σε μια συμβολική κίνηση για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το τραγικό συμβάν. Συγκεκριμένα, έκαψαν χαρτονομίσματα έξω από τα Δικαστήρια, θέλοντας όπως λένε να δείξουν την ανύπαρκτη αξία των χρημάτων μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.

Παράλληλα φώναζαν το σύνθημα: «Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά». Μετά την ανακοίνωση της διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή οι περισσότεροι Ρομά αποχώρησαν προς τους καταυλισμούς και πλέον αναμένεται η αντίδρασή τους. 

Πηγή: skai.gr