Ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί του πληρώματος από το Antonov

Πτώση Antonov

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά τους στο Γενικό Nοσοκομείο Κομοτηνής.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης και των 8 σορών από το αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε χθες στην Καβάλα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά τους στο Γενικό Nοσοκομείο Κομοτηνής..

Κατόπιν αιτήματος από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) διατίθεται όχημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη μεταφορά των σορών από τη περιοχή του δυστυχήματος.

Eπίσης έχει ξεκινήσει και η έρευνα στο σημείο του δυστυχήματος για τα βλήματα που μετέφερε το αεροπλάνο ενώ φαίνεται πως έχει βρεθεί και αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Mαύρο κουτί

Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη επικίνδυνων ουσιών.

Όπως περιέγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στην έκτακτη ενημέρωση νωρίτερα, οι αρχές ενημερώθηκαν αμέσως μετά την πρόσκρουση πως το αεροσκάφος μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά και ακαριαία στήθηκε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο σημείο.

«Πλέον έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Προσωπικό του Στρατού και 30 πυροσβέστες θα διαμορφώσουν οδούς ασφαλούς διέλευσης για τη μεταφορά και την απολύμανση των σορών».

Στις έρευνες που συνεχίζονται συνδράμουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ένα ελικόπτερο του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης.

Συνδράμουν επίσης δυνάμεις της ΕΛΑΣ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ καθώς και το ελικόπτερο του ενιαίου συντονιστικού κέντρου έρευνας και διάσωσης, ενώ όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται σε συνεργασία και με τη διαρκή παρουσία δυνάμεων που διαθέτει το Γενικό Επιτελείο εθνικής 'Αμυνας.

Όπως συνόψισε ο κος Γιάννης Αρτοποιός, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας όλο το βράδυ ήταν σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, Εθνικής 'Αμυνας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Περιβάλλοντος καθώς και με την ανεξάρτητη αρχή Διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων για τον καλύτερο συντονισμό και την αξιόπιστη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το περιστατικό.

Μετά το τραγικό γεγονός της πτώσης του αεροσκάφους χθες μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα ανάμεσα στους οικισμούς Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι στην Ελευθερούπολη Καβάλας μετέβησαν άμεσα στο σημείο 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα από τις πλησιέστερες πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Πηγή: skai.gr