«Έχουμε μια δεύτερη πανδημία, αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα  γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια  τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη» τόνισε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου που μίλησε στον ΣΚΑΪ στον απόηχο της νέας, 13ης γυναικοκτονίας στη χώρα μας το 2021

Διευκρίνισε δε, ότι στην αύξηση των βιαιοπραγιών και των δολοφονιών έχει παίξει ρολό η πανδημία του κορωνοϊού.

«Η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για  να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει το δυνάστη. Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχτούν από την πολιτεία» υπογράμμισε η κ. Αργυρίου. 

«Δεν υπάρχει σεβασμός και υπομονή στις σχέσεις, πρέπει να βγούμε καλύτεροι από την πανδημία. Να ασχολούμαστε καθημερινά με το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι» τόνισε. 

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Στέλλα Αργυρίου, μέσα στην πανδημία αναζητήθηκε 163 εκατ. φορές στο ίντερνετ το «πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς». Ωστόσο τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε η κ. Αργυρίου περί 163 εκατ. αναζητήσεων στο διαδίκτυο με την φράση «πώς να χτυπήσω την γυναίκα μου χωρίς να το μάθει κανείς» δεν ευσταθούν, καθώς η έρευνα στην οποία αναφέρθηκε είχε αλιεύσει έναν τεράστιο αριθμό  αποτελεσμάτων που επιστρέφει η Google με την αναζήτηση της φράσης, ενώ τα στατιστικά αναζητήσεων κατά την πανδημία, δείχνουν προσωρινές μαζικές αναζητήσεις της φράσης μόνο σε σύνδεση με τη δημοσιοποίηση της έρευνας.

Όπως άλλωστε σημειώνουν τα ellinika hoaxes, για τον προσδιορισμό του αριθμού των περιπτώσεων που αναζητήθηκε μια συγκεκριμένη φράση, η Google παρέχει την υπηρεσία Trends. Αναζητώντας στο Google Trends για το ίδιο διάστημα με την επίμαχη έρευνα (Μάρτιος-Αύγουστος 2020), η υπηρεσία αναφέρει ότι η φράση δεν είχε αναζητηθεί αρκετές φορές ώστε να δοθούν σχετικά στατιστικά. Άλλωστε η συντάκτρια της επίμαχης έρευνας, Katerina Standish, αναγνώρισε το λάθος της μεθοδολογίας της, και προέτρεψε άλλους ερευνητές να μην το επαναλάβουν.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις