ΚΑΙΡΟΣ

Προβλήματα από την επέλαση του χιονιά

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκονταν και την Τετάρτη το πρωί οι περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ συνεχίζονταν τα κατά τόπους προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την ηλεκτροδότηση. 

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στις Σποράδες, την Άνδρο και την Τήνο, δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης.

Ωστόσο, προβλήματα εντοπίστηκαν στην Τζια όπου το μισό νησί είχε μείνει χωρίς ρεύμα. Στην Αττική εντοπίζονται σποραδικά προβλήματα με διακοπές στην ηλεκτροδότηση από την Πεντέλη έως τα Βριλήσσια , ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Στεργιώτη και εκεί το πρόβλημα αναμένεται να έχει αποκατασταθεί μέχρι το μεσημέρι.

Η γραμμή επικοινωνίας της ΔΕΗ για οποιαδήποτε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είναι 210 9298100.

Από την πλευρά του, δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχέλης τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι η Σκιάθος και η Αλόνησος είχαν ηλεκτροδότηση την Τρίτη, στην Σκόπελο όμως δεν υπάρχει ακόμη ηλεκτροδότηση εκτός από κάποιους οικισμούς. «Περιμένουμε τη δέσμευση της ΔΕΗ για ηλεκτροδότηση εκ περιτροπής» σημείωσε. 

Προβλήματα στους δρόμους
Η κακοκαιρία προκαλεί μεγάλα προβλήματα στους δρόμους. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θήβας από το 4ο χλμ μέχρι τη Θήβα (μόνο για τα φορτηγά), στη λεωφόρο Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια, στη λεωφόρο Διονύσου από τον Διόνυσο προς τον 'Αγιο Πέτρο και στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από τη θέση Καλοπούλα προς τον Υμηττό.

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στο δρόμο Καπανδριτίου - Καλάμου. Κανονικά γίνεται η κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα.

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά φεύγουν μόνο τα πλοία για την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Πάντως, κανονικά θα κινηθούν την Τετάρτη όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία λόγω της κακοκαιρίας. Έτοιμη να δρομολογήσει έκτακτες αμαξοστοιχίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς, λόγω του χιονιά, είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κλειστά σχολεία σε όλη την επικράτεια
Κλειστά την Τετάρτη λόγω χιονιού έμειναν πάρα πολλά σχολεία σε όλη την επικράτεια. Μεταξύ αυτών όλα τα σχολεία της Δυτικής Αττικής εκτός από αυτά της Ελευσίνας και των Μεγάρων, σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Διόνυσο, Δροσιά, Σταμάτα, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Διόνυσο, Κηφισιά, Εκάλη, Ερυθραία, Πεντέλη -Νέα και Παλιά-, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Μαρούσι, Πεύκη, Αρτέμιδα, Σπάτα, Νέα μάκρη, Μαραθώνα, Γραμματικό, Καισαριανή, Βύρωνα, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση, Πετρούπολη, Φυλή, Θρακομακεδόνες, Πόρτο Ράφτη, Ωρωπό, Γαλάτσι, Μάνδρα, Βίλλια, Οινόη και Ερυθρές.

Στη Θεσσαλία, τα σχολεία δεν λειτούργησαν στις ορεινές περιοχές των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων, Θεσσαλίας και Μαγνησίας.
Στην Πελοπόννησο, κλειστά έμειναν τα σχολεία στην Τρίπολη, τα Καλάβρυτα και την ορεινή Αιγιάλεια.

Στη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, κλειστά έμειναν τα σχολεία στον νομό Ευρυτανίας πλην του Καπερνησίου, όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στον νομό Βοιωτίας, όλα τα σχολεία στον νομό Φθιώτιδας, πλην των σχολείων της Λαμίας και του Δομοκού.

Στην Κρήτη, τα σχολεία δεν λειτούργησαν στο οροπέδιο Λασιθίου, ενώ στις Σποράδες κλειστά έμειναν τα σχολεία στην Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκιάθο λόγω των διακοπών ρεύματος.

Για τις περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα λόγω χιονιού οι γονείς να επικοινωνούν με τις διευθύνσεις των σχολείων.
Πηγή: skai.gr