Πρωτομαγιά: Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος– 43.104 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται μέχρι αυτή την ώρα η έξοδος των εκδρομέων για την γιορτή της Πρωτομαγιάς.

Αν και άρχισε να αυξάνει η κίνηση των οχημάτων μετά το μεσημέρι, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα και μέχρι και τώρα υπάρχει σταθερή ροή, τόσο την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα συνολικά 43.104 αυτοκίνητα (21.980 από την Αθηνών-Κορίνθου και 21.124 από την Αθηνών -Λαμίας). 

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται σε κάθε περίπτωση η τροχαία, η οποία τονίζει πως στα μεγάλα εθνικά δίκτυα της χώρας θα βρίσκονται περιπολικά και αστυνομικοί, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το λιμενικό, καθώς πολλοί εκδρομείς φαίνεται πως θα προτιμήσουν να περάσουν τις ημέρες αυτές σε νησιωτικούς προορισμούς κοντινούς στην Αθήνα. Σύμφωνα, μάλιστα, με ανθρώπους του τουρισμού οι προκρατήσεις που καταγράφονται σχεδόν στο σύνολο των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών είναι μεγάλες.

Σημαντικο ρόλο έπαιξε το ότι η Πρωτομαγιά φέτος μετατέθηκε για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμη τριήμερο, το οποίο οι εκδρομείς δεν θα το αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Διαμονή για όλα τα βαλάντια

Οι προκρατήσεις που καταγράφονται αυτή τη στιγμή σε ακίνητα κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια στη νησιωτική Ελλάδα κυμαίνονται από 70% έως 93%, ενώ στους δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς (Καλαμάτα, Καλαμπάκα, Ναύπλιο, Ναύπακτο, Ιωάννινα) κυμαίνεται από 79% έως 91%.

Μεγάλες προκρατήσεις καταγράφονται και στα παραθαλάσσια προάστια του Ν.Αττικής, όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα και η Ραφήνα. Το συνολικό κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια σύμφωνα με ανθρώπους του τουρισμού, κυμαίνεται από 257€ έως 299€ για κατοικίες από 47τμ έως 65τμ.

Πηγή: skai.gr