Προσωρινός ΑΜΚΑ για τη διάθεση self test - Η τροπολογία

Προσωρινός ΑΜΚΑ για τη διάθεση self test - Η τροπολογία

Τη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ σε πολίτες που δεν διαθέτουν ΑΦΜ ή Αστυνομική Ταυτότητα, προκειμένου να μπορούν να προμηθευτούν self-test, να καταχωρήσουν το αποτέλεσμα και να εκδώσουν τη δήλωση του αποτελέσματος, προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο.

Με την ίδια τροπολογία  καθορίζεται και η διαδικασία για να οριστεί άμεσα ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, σε όσους απέκτησαν προσωρινό ΑΜΚΑ και παρότι εμπίπτουν στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό της αρμόδιας Επιτροπής δεν έλαβαν ενημέρωση για τον προγραμματισμό του.

Η τροπολογία προβλέπει ότι για να πάρει κάποιος προσωρινό ΑΜΚΑ για self test χρειάζονται τα ακολουθα έγγραφα:

-ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς

-ληξιαρχική πράξη γέννησης

-διαβατήριο

-προσωρινό ή οριστικό τίτλο διαμονής

-άλλο έγγραφο ταυτοποίησης

 Δείτε την τροπολογία εδώ

Τέλος, η τροπολογία ορίζει τους Δήμους ως φορείς διενέργειας rapid test, με την υποχρέωση ηλεκτρονικής καταγραφής των αποτελεσμάτων στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών μέσω του συμβεβλημένου ιατρικού προσωπικού τους, ενώ παράσχει και τη δυνατότητα πρόσληψης του κατάλληλου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παρατείνοντας το χρόνο ισχύος  των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Προβλέπεται, δε, και δυνατότητα προμήθειας ταχέων διαγνωστικών τεστ με απευθείας διαπραγμάτευση, στην περίπτωση που ο ΕΟΔΥ δεν μπορεί να διαθέσει τον αναγκαίο αριθμό. 

Πηγή: skai.gr