Προσκλητήριο Κικίλια για συστράτευση στη μάχη του εμβολιασμού

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Προσκλητήριο εθνικής συστράτευσης στην πρωτόγνωρη – όπως τη χαρακτήρισε – μάχη του εμβολιασμού του πληθυσμού, προκειμένου να κερδίσει η Ελλάδα τον «την τελική μάχη του πολέμου» με τον κορωνοϊό και «να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας στις πολιτικές δυνάμεις από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021.

Έχοντας το βλέμμα στραμμένο και στην κοινωνία και με σύνθημα «δεν είναι η ώρα για αντιπαραθέσεις. Είναι ώρα μάχης», ο Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί την απαρχή της επιστροφής στη μερική κανονικότητα, τονίζοντας πως μπορούμε πια να δούμε την αρχή του τέλος της πανδημίας.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται το δικό μας εθνικό project σύμφωνα με τα διεθνή υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των πολιτών. Δεν πρόκειται για μία απλή διαδικασία. Θα είναι μία πρωτοφανής υγειονομική άσκηση. Απαιτεί τη στήριξη και συστράτευση όλων των θεσμικών παραγόντων. Σε μια εθνική προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα κερδίσουμε ατό τον πόλεμο. Σας καλώ να συστρατευτούμε σε αυτή την εθνική μάχη, για να μπορέσουμε στο τέλος να είμαστε όλοι νικητές», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που προκάλεσε η πανδημία, επισημαίνοντας τις προσλήψεις που έγιναν και υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι ΜΕΘ ανέρχονται πλέον σε 1.307 και προστίθενται νέες συνεχώς, ενώ έχει εξαλειφθεί παρά την υγειονομική κρίση η λίστα αναμονής για κρεβάτι στις εντατικές.

«Θεωρώ πολύ κρίσιμες τις στιγμές. Τον κίνδυνο δεν τον έχουμε διαφύγει. Το ΕΣΥ δέχεται τεράστιες πιέσεις. Απέδειξε ότι αντέχει στην τεράστια πίεση, ενώ άλλα συστήματα υγείας πολύ πιο πλούσιων χωρών δείχνουν ότι λυγίζουν. Να επιτελέσουμε όλοι τα καθήκοντά μας με θετικό πρόσημο, με εθνική ομοψυχία, ώστε αυτή η δύσκολη εξίσωση του εμβολιασμού να πετύχει και να καταφέρουμε κάθε πολίτης να ξαναπάρει τη ζωή του πίσω», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Εριστικά αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, δηλώνοντας τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευση στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού, αλλά διατυπώνοντας την ελπίδα να μην τύχει της ίδιας οργάνωσης με τις «μάσκες γίγαντες» στα σχολεία, ενώ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για εγκληματικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας και δη την έξαρση του δεύτερου κύματος.

«Δεν έχει περάσει ούτε μία ημέρα σε όλο αυτό το διάστημα, που να μην έχουμε με συναίσθηση ευθύνης, αγωνίας και μέριμνα, ενσκήψει πάνω από τα πολύ σημαντικά προβλήματα που έχουμε εμείς κι όλος ο πλανήτης. Με συναίσθηση του καθήκοντος, με αυταπάρνηση κι όποιο προσωπικό κόστος, γιατί ανώτερη όλων μακράν είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», αντέτεινε ο Βασίλης Κικίλιας.

Πηγή: skai.gr