Προσφυγικό ώρα μηδέν: Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης 20 ΜΚΟ

Στο μέτωπο του μεταναστευτικού εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθούν τα κλειστά κέντρα στα νησιά, με την κυβέρνηση να αποστέλλει μήνυμα πως "θα μπουν άμεσα οι μπουλντόζες".

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο βρίσκονται, σύμφωνα με την Καθημερινή, περί τις 20 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις- από τις 425 που δραστηριοποιούνται στη χώρα- για οικονομικούς λόγους ή για σχέσεις με διακινητές.

Μάλιστα κατά πληροφορίες υπάρχουν στοιχεία για σύνδεση ΜΚΟ με την πρόσφατη αναταραχή στη Λέσβο.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση κάνει μέσω και αυτών των κινήσεων στροφή στην εσωτερική πολιτική ατζέντα με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη να πραγματοποιεί αγώνα δρόμου προκειμένου να δρομολογηθούν τα νέα κλειστά κέντρα στα νησιά, με τις σχετικές ανακοινώσεις να επίκεινται.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου στοχεύει στην δημιουργία ενός νέου πλαισίου για την λειτουργία των ΜΚΟ αναγνωρίζοντας σε κάθε περίπτωση πως η πλειονότητα αυτών επιτελεί σημαντικό έργο όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ σήμερα, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μια σαφής εικόνα για το ποιες ΜΚΟ παράγουν έργο και ποιες όχι.

Τόνισε δε ότι είναι θέμα εβδομάδων οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα κλειστά κέντρα στα νησιά και πρόσθεσε ότι έχουν εντοπιστεί οι τοποθεσίες που θα γίνουν ενώ σημείωσε πως θα υπάρχει κλειστός χώρος για όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ και παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά.

Με πληροοφορίες: KAΘΗΜΕΡΙΝΗ