Προσάραξε ξανά η φάλαινα αναφέρει ο «Αρίων»

Προσάραξε ξανά η νεαρή φάλαινα, που είχε βγει στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου, σε βραχώδη ακτή της παραλίας Σελίνια Σαλαμίνας, σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας διάσωσης «Αρίων». 

Ήδη στο θηλαστικό παρέχεται εκ νέου ιατροφαρμακευτική περίθαλμψη ενώ στην επιχείρηση συνδράμει ομάδα δυτών των ΟΥΚ. Η φάλαινα "Ζιφιός" είχε οδηγηθεί χθες στην ανοικτή θάλασσα, και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει -σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας του Α.Π.Θ. Έφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος και τις είχαν προσφερθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ είχαν διενεργηθεί και ιατρικές εξετάσεις.

«Ειδοποιήθηκε άμεσα από το τοπικό Λιμεναρχείο η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ μαζί με τον ΑΡΙΩΝ για την επαναπροσάραξη του ίδιου Ζιφιού σε νησί του Σαρωνικού. Η Ομάδα διάσωσης Κτηνιάτρων και εθελοντών των Αθηνών ανταποκρίνεται στο σημείο. Παρακαλούμε μην παρενοχλείται το θηλαστικό», τονίζει η ανάρτηση της ομάδας «Αρίων».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, η Ευγενία Σκούτζου κτηνίατρος και μέλος του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίων», είπε ότι η νεαρή φάλαινα δεν φαίνεται τόσο ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη όσο χθες, δείχνει καλύτερα, δεν κάνει κυκλικές κινήσεις και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιβιώσει.

Τόνισε, πάντως, ότι η φάλαινα έχει βγει προς τα έξω και έχουν κινητοποιηθεί εθελοντές, ομάδες διάσωσης και το Λιμενικό και παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: skai.gr