Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας- Bίντεο και φωτογραφίες

Το συλλαλητήριο γίνεται μετά από κοινή απόφαση Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων. Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου.

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και την πανεπιστημιακή αστυνομία που οπως υποστηρίζουν αύριο εισέρχεται στα πανεπιστήμια, έδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι με νέο συλλαλητήριο στα προπύλαια

Το συλλαλητήριο που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το απόγευμα έγινε μετά από κοινή απόφαση Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων. 

Μετά την κινητοποίηση οι φοιτητες καλούν σε συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων στη Νομική.

Αντίστοιχη κινητοποιηση πραγματοτοποιείται σημερα και στην Θεσσαλονίκη.

Προπύλαια

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οι σύλλογοι: Τοπογράφων και Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών Σπουδών, Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πειραιά, Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστήμης Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού ΠΑΔΑ, Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ.

Προπύλαια

Επίσης ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΕΜΠ και ο Σύλλογος Υποψηφίων Διδακτόρων ΕΜΠ, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, ο Σύλλογος εργαζομένων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Οι δρόμοι που παρέμεναν κλειστοί λόγω της πορείας δίνονται σταδιακά στην κυκλοφορία.

Πηγή: skai.gr