Κλείσιμο

Πρόκληση στο ναυάγιο της Χάλκης: Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό (pics,vid)

Νέα τουρκική πρόκληση τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Χάλκη κατά την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών μετά από ναυάγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, ενώ έγιναν ηχητικές παρεμβολές και σε Super Puma του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

 

Παρά τις προκλήσεις οι ελληνικές δυνάμεις κατάφεραν να διασώσουν δεκάδες ναυαγούς. Συγκλονιστικό βίντεο μετά τη διάσωσή τους από το rodiaki.gr.

«Μιλώντας με καπετάνιους δικών μας πλοίων, επιβεβαίωσαν ότι όντως υπήρχε τουρκική ακταιωρός στην περιοχή», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης.

Ο κ. Φραγκάκης είπε ότι ο ελληνικός μηχανισμός διάσωσης κινήθηκε πολύ καλά και δεν υπάρχουν θύματα από το ναυάγιο. Εξήγησε πως δυο επιβατηγά πλοία παρέλαβαν τους διασωθέντες από τα εμπορικά που έφτασαν πρώτα στην περιοχή και τα μετέφεραν αρχικά σε κοντινό λιμάνι.

«Κάναμε αυτό που νιώσαμε ότι είναι το καθήκον μας» πρόσθεσε ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι το περιστατικό αποδεικνύει γιατί υπάρχει σοβαρός λόγος να κατοικούνται όλα τα μικρά νησιά της Ελλάδας.

 

 

Πηγή: skai.gr