Προφυλακιστέος και ο Μπούκουρας

Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν από λίγη ώρα και βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρα, έπειτα από την απολογία του ενώπιον των ειδικών εφετών ανακριτριών που διερευνούν την υπόθεση της ΧΑ. Ο βουλευτής αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε αυτή.

Ο κ. Μπούκουρας έχει μεταφερθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, όπου ήδη κρατούνται οι επίσης προφυλακιστέοι βουλευτές της ΧΑ Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Οι δύο τελευταίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για τέλεση νέων αδικημάτων και κρίθηκε πως έχουν αυξημένη ευθύνη για τη δράση του κόμματος και την κατεύθυνση που δίνεται σε ενέργειες ρατσιστικές και ξενοφοβικές.

Οι τρεις αναμένεται να μεταφερθούν στις φυλακές αύριο Δευτέρα. Ο κ. Μπούκουρας θα κρατηθεί στις φυλακές Ναυπλίου, ενώ οι άλλοι δύο θα κρατηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την απόφαση προφυλάκισης, ο συνήγορος του βουλευτή Κορινθίας, Αλέξης Κούγιας, επεσήμανε: «Δεν έχω ξαναδεί να γίνεται πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη, εύχομαι αυτό να μην σημάνει την κατάρρευση της δημοκρατίας».
 
Πρόσθεσε ότι φαίνεται πως υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις.  «Οι ανακρίτριες μας είπαν την απόφαση χωρίς καν να μας κοιτάξουν στα μάτια. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Μπούκουρας θα απαλλαγεί στα δικαστήρια. Δεν τον ρώτησαν τίποτα για την υπόθεση τον ρώταγαν για άλλους κατηγορούμενους».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μπούκουρας έχει υιοθετήσει διαφορετική υπερασπιστική γραμμή σε σχέση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στάση που επαναβεβαίωσε με δηλώσεις του πριν την έναρξη της απολογίας ο συνήγορος του βουλευτή, Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας επανέλαβε πως ο πελάτης του είναι μεν βουλευτής και υποστηρικτής, αλλά όχι μέλος της ΧΑ, καθώς προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο.

Χαρακτήρισε τις κατηγορίες σε βάρος του κ. Μπούκουρα κωμικές και προσέθεσε πως καταθέσεις πολιτών της Κορινθίας επιβεβαιώνουν πως ο πελάτης του δε συμμετείχε σε ρατσιστικές επιθέσεις.

Σε υπόμνημα που κατέθεσε, ο βουλευτής φέρεται να δηλώνει κατηγορηματικά αθώος.
Πηγή: Δημήτρης Λάππας, Δημήτρης Δαμιανός, Newsdesk ΣΚΑΪ