Την ανησυχία του Σωτήρη Τσιόδρα για την πιεστική κατάσταση στο Σύστημα Υγείας, μετέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική στην Δυτική Αττική, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες 3 ημέρες είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια.

Περισσότερα νέα κρούσματα παρουσιάζονται τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμού στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. 

Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων σε ηλικίες 75 και άνω αλλά και 65 έως 74 παρουσιάζει αύξηση τον τελευταίο μήνα κατά 5%, ενώ η πλειοψηφία των κρουσμάτων πλέον κατανέμεται σε ηλικίες 40 έως 64 ετών.

Όσον αφορά τις ΜΕΘ το 83% των κλινών στην επικράτεια είναι κατειλημμένες, στην Αττική το ποσοστό κάλυψης των ΜΕΘ είναι στο 77% και στη Θεσσαλονίκη στο 91%.

Ο υπουργός Υγείας σε δραματικούς τόνους έθεσε στους πολίτες το ερώτημα εάν με γεμάτα νοσοκομεία και ΜΕΘ θα στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας ή θα φερθούμε ανεύθυνα υπολογίζοντας μόνο τους εαυτούς μας.

Ενόψει των εορτών τόνισε ότι ο πιο εύκολος τρόπος είναι να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προστατεύσουν τους μεγαλύτερους.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις