Κλείσιμο

Πρόεδρος Τεχνικών ΔΕΗ στον ΣΚΑΪ: Έως το μεσημέρι θα έχουν ρεύμα οι πληγείσες περιοχες

Ο Πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ κ. Κώστας Μανιάτης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», απάντησε σχετικά  με το εάν η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από πυλώνες της ΔΕΗ, λέγοντας πως «κανένας δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει». 

«Στους πυλώνες μεταφέρονται τα καλώδια, οι γραμμές και δεν υπάρχουν ασφαλειοδιακόπτες. Για να δημιουργηθεί μια φωτιά, πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο και όχι μόνο μια γραμμή».

Συνέχισε λέγοντας πως οι εκρήξεις στο σημείο ενδέχεται να προήλθαν από τη φωτιά, η οποία τις δημιούργησε. Χρειάζεται κάποιο άλλο αίτιο για να προκληθεί η φωτιά και όχι απλά ένας πυλώνας τάσης. 

«Δεν υπήρχαν εκεί ασφαλειοδιακόπτες, παρά μόνο οι γραμμές μεταφοράς. Κάτι άλλο  έπαιξε ρόλο». Μπορεί να είναι ανθρώπινο χέρι ή αμέλεια σημείωσε. 
Προβλήματα με το ρεύμα «έχουμε στις Αδάμες, στη Βαρυμπόμπη, στο Ολυμπιακό χωριό και στη Κάτω Κηφισιά», όπου σημειώνονται κατά τόπους διακοπές ρεύματος. 

Δήλωσε αισιόδοξος πως θα αποκατασταθούν οι βλάβες και «σε λίγη ώρα θα έχουμε αποκαταστήσει το πρόβλημα και θα δώσουμε κανονικά ρεύμα στις περιοχές που έχουν πρόβλημα». 

Σημείωσε πως μέχρι το μεσημέρι όλες οι περιοχές που πέρασε η φωτιά θα έχουν πάρει κανονικά ρεύμα, καθώς δουλεύουν τα συνεργεία πυρετωδώς, εκτός αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε κάποιο σημείο. Είπε πως αυτή τη στιγμή μπορεί στη περιοχή Αδάμες να έχουν ήδη πάρει ρεύμα ή το πολύ έως τις 08.00πμ. 

Πηγή: skai.gr