Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Να μείνει εκτός πολιτικών αντιπαραθέσεων η Δικαιοσύνη

Σε σκληρή δήλωση για τις επικρίσεις που δέχεται η δικαιοσύνη για σειρά ενεργειών της σε σοβαρές υποθέσεις, προέβη η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου σημειώνοντας με έμφαση ότι «όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατεύσουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».

Η δήλωση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας γίνεται σε μια χρονική συγκυρία, όπου πολιτικοί αλλά και άλλοι που διατυπώνουν δημόσιο λόγο στρέφονται κατά της δικαιοσύνης με επικριτικά σχόλια και υπαινιγμούς σε ό,τι αφορά τον χειρισμό συγκεκριμένων υποθέσεων.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου απευθύνει τη δήλωση της προς κάθε κατεύθυνση σε μια προσπάθεια να προστατευθεί, όπως αναφέρει ο θεσμός της δικαιοσύνης και να μην καμφθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο έργο των δικαστικών αρχών.

Η κ. Γεωργίου τονίζει ότι «Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι' αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη».

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr