ΚΑΙΡΟΣ

Πριν τον Οκτώβριο θα δημοσιοποιηθεί ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

Έως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχει γίνει γνωστό το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και οι αλλαγές στις δύο τελευταίες τάξεις της Γ/ λυκείου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως τόνισε ο κύριος Γαβρόγλου, το ζήτημα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο εντούτοις οι διαδικασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και περαιτέρω ανακοινώσεις αναμένονται με την έναρξη της ακαδημαικής χρονιάς.

Ο υπουργός εκτός των άλλων, τοποθετήθηκε και επί του ζητήματος των φοιτητικών μετεγγραφών, καθιστώντας σαφές ότι δεν προβλέπονται αλλαγές για το ερχόμενο έτος ενώ σε ισχύ θα βρίσκεται και η ρύθμιση για τις μετεγγραφές αδελφών.

Σημειώνοντας μάλιστα, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, με τις προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας.

Προβαίνοντας μάλιστα σε μια αποτίμηση της πορείας προς την υλοποίηση του νόμου, ο υπουργός σχολίασε εκτός των άλλων ότι οι « Κασσάνδρες διαψεύστηκαν».

Βάσει των στοιχείων τα οποία και παρέδωσε το υπουργείο παρουσιάζεται
αύξηση στο σύνολο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που εγκρίθηκαν για την επόμενη χρονιά.

Τέλος, αναφορές έγιναν και στο ζήτημα των συνεργασιών μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με τον κύριο Γαβρόγλου να σχολιάζει πως πρώτη φορά μια τέτοιου είδους διαδικασία γίνεται από κάτω προς τα πάνω, προσθέτοντας ότι έχουν τεθεί σε διαβούλευση προτάσεις συνεργασιών
μεταξύ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και η πρόταση του ΕΚΠΑ για την Εύβοια.

Σε λίγες μέρες θα δημοσιοποιηθούν και οι προτάσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την Ευρυτανία και τη Βοιωτία. Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο προς τη Βουλή έχουν ήδη πάρει τα σχέδια που αφορούν το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Πηγή: ΑΜΠΕ