Πού οδηγούν οι έρευνες για το διπλό «τυφλό» χτύπημα με στόχο τον Νίκο Χαρδαλιά

Για στρατολογημένους νεαρούς αντιεξουσιαστές της περιοχής κάνουν λόγο  οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας σε ό,τι αφορά στο διπλό τυφλό χτύπημα με στόχο τον υφυπουργό Πολιτικής Προαστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Μάλιστα, δεν αποκλείουν να προέρχονται από τρεις ενεργές καταλήψεις του Βύρωνα ή από αλληλέγγυους ίδιων χώρων σε άλλες περιοχές. 

Επισημαίνουν δε ότι από την ίδια «δεξαμενή» προέρχονται και αντιεξουσιαστές που προέβαιναν σε επιθέσεις και ενέργειες συμπαράστασης στο καταδικασμένο μέλος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, όταν έκανε απεργία πείνας. 

Πάντως, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ενέργεια χαμηλής προετοιμασίας και βιαστικής υλοποίησης, ωστόσο λόγω του αναβαθμισμένου στόχου αναμένουν την ανάληψη ευθύνης, στην οποία θα υπάρχει και η αιτιολόγηση της συγκεκριμένης ενέργειας. 

Τα στελέχη της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας παρότι έχουν υλικό από κάμερες ασφαλείας αναζητούν και άλλον που θα μπορούσε να αποτυπώνει την προσέγγιση και κυρίως τη διαφυγή και το σημείο, στο οποίο κατέληξαν. 

Σε αυτό το πλαίσιο των ερευνών αναζητούν και στοιχεία που θα μπορούσαν να προκύπτουν από τηλεφωνικές και διαδικτυακές επικοινωνίας για τον συντονισμό και τον χρόνο εκδήλωσης της επίθεσης.  

Πηγή: skai.gr