Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία της 16ης Ιουνίου

Τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις στα Μέσα Μεταφοράς ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ στο δικαστήριο κατά τη συζήτηση του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή απεργία. 

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα:

      -Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.

      -Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

      -Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ