Ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει: Πως και πότε θα καταργηθούν όλοι οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους

Δρομολογείται το σχέδιο για πλήρη κατάργηση όλων των περιορισμών για τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά με ορίζοντα το Πάσχα.

Ήδη σχετική συζήτηση έχει ξεκινήσει στην διεθνή κοινότητα ενώ άρση των περιορισμών σε εμβολιασμένους βλέπουμε να συντελείται το τελευταίο διάστημα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το σχέδιο κατάργησης των μέτρων προβλέπεται πως θα είναι μορφής δύο ταχυτήτων.

Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι δεν θα υποβάλλονται σε κανένα περιορισμό εντούτοις θα οφείλουν να φορούν μάσκα.

Σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με αυτό να αφορά ιδιαιτέρως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία και πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοιό.

Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί δεν θα έχουν να κάνουν με την ηλικία αφού το βασικό κριτήριο θα είναι το εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Παράλληλα, το σχέδιο συνεπάγεται και αλλαγές όσον αφορά την διενέργεια τεστ και την ανακοίνωση των κρουσμάτων κορωνοιού αφού σταδιακά θα υπάρξει μείωση του αριθμού των τεστ που θα γίνονται καθημερινά.

Σημειώνεται πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά στα σχολεία .

Όσον αφορά τα κρούσματα που ανακοινώνονται, πρόκειται να υπάρξει αλλαγή όσον αφορά τους πανδημικούς δείκτες και το πώς αυτοί καταγράφονται.Έτσι, θα ανακοινώνονται μόνο τα περιστατικά με βαριά συμπτώματα.

Ανεξάρτητα από το σχέδιο κατάργησης, έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα χαλάρωσης με ενδεικτικό αυτού την επαναφορά της μουσικής στα κέντρα διασκέδασης, στα οποία εντούτοις απαγορεύεται  και πάλι να είναι κανείς όρθιος.

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr