Mεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό - Εκκενώνεται ο οικισμός Μύτικας - Μήνυμα από το 112

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι- Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις-Αναζωπύρωση και στο Σερνικάκι Φωκίδας- Νέος συναγερμός για φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό Αττικής.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, η οποία όπως ενημέρωσε πρόκειται για μεγάλο μέτωπο ενώ την ίδια ωρα πνέουν ισχυροί άνεμοι στο σημείο.

Μάλιστα πριν μερικά λεπτά στάλθηκε μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους του οικισμού Μύτικα να εκκενώσουν προς Ψάθα.

Εκκένωση

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα 5 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα , εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συμβάλλουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενώ με εντολή του αρχηγού του Π.Σ, αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο κάστρο στο Πόρτο Γερμενό και πλησίον της οδού Αιγοσθενών. Επεκτείνεται πολύ γρήγορα καθώς καίει πυκνή βλάστηση.

Πόρτο Γερμενό

Πόρτο Γερμενό

Πηγή βίντεο: Facebook «Πυρκαγιά Ενημέρωση». - Facebook «Forecast Weather Greece»

Φωτιά στη Φωκίδα: Αναζωπύρωση στο Σερνικάκι - Νέο μέτωπο στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη Φωκίδα λόγω αναζωπύρωσης που ξέσπασε στην περιοχή Σερνικάκι.

Η πυρκαγιά που μαινόταν από χθες στην Ιτέα, δεν είχε ενεργό μέτωπο σήμερα ωστόσο ήταν υπαρκτός ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι, συναγερμός σήμανε για μία ακόμη πυρκαγιά, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης, του δήμου Σαρωνικού, στην Κορινθία. Φωτιά σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Παλαιοπαναγιά Λακωνίας οριοθετήθηκε ευτυχώς άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωκίδα

Πηγή: skai.gr