Πολυτεχνείο Κρήτης: Οι δύο καθηγητές ξεπέρασαν τις 11.000 αναφορές για το ερευνητικό έργο τους σύμφωνα με το Google Scholar

Με τις επιδόσεις αυτές επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει το διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης

Oι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, Απόστολος Βουλγαράκης (Σχολή ΧΗΜΗΠΕΡ) και Μιχάλης Δούμπος (Σχολή ΜΠΔ), ξεπέρασαν τις 10.000 αναφορές άλλων ερευνητών στο ερευνητικό τους έργο, σύμφωνα με τo Google Scholar, το οποίο κατά τον Ιανουάριο του 2023 εμφανίζει 11229 αναφορές για τον κ. Βουλγαράκη (h-index: 45) και 11114 αναφορές για τον κ. Δούμπο (h-index: 61).

Είναι μία ιδιαίτερη επίδοση, την οποία επιτυγχάνουν μετά από τους εν ενεργεία καθηγητές Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη και Μίνω Γαροφαλάκη, τους ομότιμους καθηγητές Μάρκο Παπαγεωργίου (20.000+) και Νικόλαο Καλογεράκη και τους πρώην καθηγητές Κωνσταντίνο Συνολάκη και Γεώργιο Γιαννακάκη.

Με τις επιδόσεις αυτές επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει το διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σύντομο Βιογραφικό Απόστολου Βουλγαράκη

Ο Απόστολος Βουλγαράκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) και κάτοχος της Έδρας AXA για τις Δασικές Πυρκαγιές και το Κλίμα. Διευθύνει το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο ειδικεύεται στη χρήση μοντέλων υψηλής πολυπλοκότητας και δορυφορικών παρατηρήσεων για την κατανόηση και την πρόβλεψη του κλίματος της Γης, της σύστασης της ατμόσφαιρας, της ποιότητας του αέρα και του ρόλου των πυρκαγιών στο γήινο σύστημα.

Είναι ιδρυτής και ιδρυτικός διευθυντής του Κέντρου Leverhulme για την έρευνα πάνω στις Πυρκαγιές, το Περιβάλλον και την Κοινωνία με έδρα το Λονδίνο, με το Πολυτεχνείο Κρήτης να φέρει τον τίτλο του πρώτου επίσημα Διασυνδεδεμένου Οργανισμού του Κέντρου. Έχει συμμετάσχει σε μία σειρά από σημαντικές παγκόσμιες ερευνητικές προσπάθειες για τη μελέτη και την πρόβλεψη του παροντικού και μελλοντικού κλίματος, καθώς και στη συγγραφή κεφαλαίων των εκθέσεων της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τη Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ.

Βουλγαράκης

Σύντομο Βιογραφικό Μιχάλη Δούμπου

Ο Μιχάλης Δούμπος είναι Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ) και μέλος του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων, Επιχειρησιακή Έρευνα, Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση, Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων και Χρηματοοικονομική Διοίκηση.

Το 2019 στην Κωνσταντινούπολη τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο (MCDM Gold Medal) της Διεθνούς Εταιρείας Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων, το οποίο αποτελεί την ύψιστη διάκριση που απονέμει η Εταιρεία κάθε δύο χρόνια, σε ερευνητή ο οποίος μέσα από την επιστημονική του δράση συνέβαλλε καθοριστικά στη θεωρία, τη μεθοδολογία, την πρακτική και την επαγγελματική διαμόρφωση και εξέλιξη του πεδίου της πολυκριτήριας λήψης αποφάσεων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 90 εργασίες σε κορυφαία έγκριτα διεθνή περιοδικά στα πεδία της επιχειρησιακής έρευνας, της χρηματοοικονομικής και της διοικητικής επιστήμης, και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή περισσότερων από 15 βιβλίων που έχουν εκδοθεί σε ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους.

Δουμπος

Google Scholar

Το Google Scholar είναι μία ελεύθερα προσβάσιμη βάση δεδομένων και μηχανή αναζήτησης που αναπαράγει και διαδίδει το πλήρες κείμενο της επιστημονικής βιβλιογραφίας σε μια σειρά από μορφές εκδόσεων και επιστημονικών κλάδων. Ταυτόχρονα, υπολογίζει αυτόματα βιβλιομετρικά δεδομένα για μεγάλο πλήθος ερευνητών ανά τον κόσμο, παρέχοντας ανάλυση των δεδομένων τους κατ' έτος και συνδέσμους στις δημοφιλέστερες ερευνητικές τους εργασίες και στους συν-συγγραφείς τους. Η βάση Google Scholar περιλαμβάνει τα πιο έγκριτα σε απευθείας σύνδεση επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές, προδημοσιεύσεις, περιλήψεις, τεχνικές εκθέσεις, και άλλες επιστημονικές βιβλιογραφικές έρευνες.

Πηγή: neakriti.gr