Πολικό ψύχος σε όλη την Ελλάδα φέρνει η Κακοκαιρία «Ελπίς»- Πότε θα δούμε χιόνια στην Αττική

Αντιμέτωποι με την κακοκαιρία «Ελπίς» ,όπως βαφτίστηκε, αναμένεται να έρθει η χώρα μας τα επόμενα 24ωρα φέρνοντας πολικές θερμοκρασίες και χιόνια. Το πρώτο καιρικό σύστημα θα μας επηρεάσει από το Σάββατο και το δεύτερο, που θα είναι και πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα

Στο κέντρο Πεντέλης, ελέγχουν ασυρμάτους. Όλα τα οχήματα είναι σε επιφυλακή και ελέγχουν το οδόστρωμα.

Τα εκχιονιστικά ζεσταίνουν μηχανές για να υποδεχτούν τον χιονιά που αυτήν τη φορά ακούει στο όνομα ''Ελπίδα'.

«Αυτοί οι ασύρματοι θα δοθούν στους οδηγούς με το που ξεκινήσουν τα φαινόμενα για να είμαστε σε άμεση επαφή και να μην υπάρξουν λάθη. Από εκεί και πέρα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου Ελπίδα με ελπίδα», αναφέρει ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης.

Δέκα εκχιονιστικά του δήμου Πεντέλης δοκιμάζουν τις αντοχές τους για το επικείμενο πέρασμα της κακοκαιρίας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο τα Βόρεια Προάστια έμειναν μέρες χωρίς ρεύμα και νερό, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Έναν χρόνο μετά, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, καταγγέλλουν, ότι υπάρχουν ακόμα καλώδια ανάμεσα σε δέντρα, που είναι πολύ εύκολο να σπάσουν με τα πρώτα χιόνια.

Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής βρίσκεται και η Θεσσαλία.

«Ήδη τα μηχανήματα επιχειρούν σε σημεία που υπήρχαν προβλήματα, αλλά ανοίγουν και δρόμους» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας

Πάνω από 200 μηχανήματα θα επιχειρούν τις επόμενες ώρες. 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες.

Πώς θα εξελιχθεί το κύμα κακοκαιρίας.

Με δριμύ ψύχος θα εκδηλωθεί το κύμα κακοκαιρίας «Ελπις». Η ψυχρή μάζα που έρχεται από τα βόρεια θα «χτυπήσει» αύριο 21/1 το απόγευμα αρχικώς τη Βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι, η μάζα ψύχους θα έχει κατέβει σχεδόν μέχρι τις Κυκλάδες ενώ Κυριακή μεσημέρι θα έχει φτάσει στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Εκτιμάται πως το μεσημέρι της Δευτέρας τσουχτερό κρύο θα επικρατεί σε όλη τη χώρα καθώς πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα στροβιλίζονται στην ατμόσφαιρα φέρνοντας κατά περιόδους συνεχή κύματα ψύχους.

Το δεύτερο κύμα ψύχους θα είναι έντονο και θα γίνει αισθητό Δευτέρα προς Τρίτη.

Παρά το γεγονός πως η εικόνα του καιρού θα δείξει, κατά πάσα πιθανότητα, κάπως καλύτερη το μεσημέρι της Τρίτης, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν και την Τετάρτη.

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, εκτιμάται πως θα έχει ως αποτέλεσμα βέβαιη χιονόπτωση.

Αναλυτικότερα, χιόνια αναμένεται να πέσουν το βράδυ της Παρασκευής στην Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία- Θράκη).

Ισχυρές χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να σημειώνονται και τα ξημερώματα του Σαββάτου στα βορειανατολικά ενώ χιόνια εκτιμάται πως θα πέσουν στην Θεσσαλία, στην Ανατολική και Κεντρική Στερεά Ελλάδα,  την Εύβοια  και τις Σποράδες.

Η ισχυρή χιονόπτωση προβλέπεται να συνεχιστεί και το πρωί του Σαββάτου στα Ανατολικά ενώ πολλά χιόνια αναμένεται πως θα πέσουν από μεσημέρι προς απόγευμα και στη Βόρεια Πελοπόννησο.

Χιόνια θα δουν και οι κάτοικοι των νησιών αφού ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται κατά την διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή στο Βόρειο Αιγαίου.

Μέχρι την Κυριακή το βράδυ, χιόνια θα έχουν πέσει και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και την Τρίτη.

Σημειώνεται πως η πιθανότερες ημέρες για ενδεχόμενη χιονόπτωση στην Αττική είναι η Δευτέρα είτε η Τρίτη αλλά σε κάθε περίπτωση, ακριβέστερες εκτιμήσεις θα δώσουν επόμενα δελτία πρόγνωσης του καιρού.

Περισσότερες προβλέψεις του καιρού στην ιστοσελίδα μας skaikairos.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr