Ποινική δίωξη σε συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ και του Άρη στη Θεσσαλονίκη

Ποινική δίωξη σε συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ και του Άρη στη Θεσσαλονίκη

Ποινική δίωξη, σε σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε την Παρασκευή ο εισαγγελέας εις βάρος των δύο υπευθύνων συνδέσμων του ΠΑΟΚ και του Άρη στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με το GrTimes, κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες και λειτουργία Λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια κατά περίπτωση, ενώ σχηματίστηκαν δύο διαφορετικές δικογραφίες.

Σημειώνεται πως οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε ύστερα τις εφόδους της αστυνομίας σε 13 λέσχες φιλάθλων της Θεσσαλονίκης, που ακολούθησαν τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες και λειτουργία Λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια κατά περίπτωση ενώ σχηματίστηκε δύο διαφορετικές δικογραφίες.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα σε 13 συνδέσμους οπαδών των ομάδων της Θεσσαλονίκης, κυρίως του ΠΑΟΚ, αλλά και του Άρη και του Ηρακλή, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας και δικογραφίας που γίνεται για την οπαδική βία, με αφορμή την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή του Χαριλάου.

Στους χώρους αυτούς βρέθηκε πλήθος αντικειμένων όπως ρόπαλα, στειλιάρια, ψαλίδια, μαχαίρια, σιδηρογροθιές και άλλα πρόσφορα για επιθέσεις αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια όπου γίνεται καταμέτρηση και αργότερα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που προβλέπει εφόδους και ελέγχους σε συνδέσμους οπαδών όλων των ομάδων στην Αττική.

Το ξεκίνημα έγινε από την Ομόνοια και τον σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ. Οι αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι μέσα στα κτήρια που στεγάζονται υπάρχουν όπλα και ναρκωτικά.

 Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος στη σκηνή του εγκλήματος στη Χαριλάου. Το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξακριβωθεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος.

Πηγή: skai.gr