Αυτά είναι τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού για εστίαση και διασκέδαση- Δείτε το ΦΕΚ

Στo ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και ώρα 6:00.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ. 

Όπως αναφέρεται, η είσοδος για το κοινό σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εκκλησίες θα πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύει κατά την είσοδό του:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού,
  • πιστοποιητικού νόσησης ή
  • βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test)

Οι ανήλικοι από 4-17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).

Διασκέδαση
Τα καταστήματα εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια έως 6 άτομα, τηρουμένων των προϋποθέσεων αποφυγής συνωστισμού και των αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής. 

Κατά την είδοσό των πελατών , είναι υποχρεωτική η επίδειξη:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού ή 

[β] πιστοποιητικού νόσησης

Παράληλα, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, από το προσωπικό, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος.

Ειδικώς το προσωπικό φέρει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).

Οι μουσικοί τηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενός (1) μέτρου.

Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr