Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας λόγω του πανδημικού κύματος, περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή 2.500 υγειονομικοί βρίσκονται σε καραντίνα καθώς είναι θετικοί σε κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ασθενείς και πολίτες προσέρχονται μαζικά στα νοσοκομεία κυρίως για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού γεγονός που όπως είπε είναι ενδεικτικό της διάλυσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

«Περιμένουν στοιβαγμένοι ασθενείς και πολίτες άλλοι  να κάνουν το τεστ, άλλοι να εξετασθούν χωρίς μέτρα με κίνδυνο ο ένας να κολλήσει τον άλλον. Σουλατσάρουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων  περιμένοντας τα αποτελέσματα διασπείροντας τον ιό εντός του νοσοκομείου», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικά με τις εισαγωγές σε νοσοκομεία που εφημέρευαν χθες η εικόνα σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο είναι η εξής:

Λαϊκό Νοσοκομείο: Από 22 εισαγωγές που γίνονταν σε προηγούμενες εφημέρευες χθες και έως το πρωί  της Πέμπτης, εισήχθησαν 52  ασθενείς με κορωνοιό.

Νοσοκομείο Νίκαιας: Εισήχθησαν περί τους 35 ασθενείς με κορωνοιό, γέμισαν τα κρεβάτια και εστάλησαν ασθενείς σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Εισήχθησαν 41 ασθενείς με κορωνοϊό.  Οι ΜΕΘ Covid δυναμικότητας 25 κλινών  είναι γεμάτες και 10  ασθενείς με κορωνοιό είναι διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ(Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας).
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις