Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους – Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών στις 10.00 το πρωί πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕ- ΟΤΑ 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας με αιτήματα τη μονιμοποίηση συμβασιούχων και την ανάκληση διώξεων σε βάρος αιρετών που δεν άσκησαν ένδικα μέσα σε βάρος εργαζομένων.

Στις 10.00 το πρωί η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24-Αθήνα) και πορεία προς τα Γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8-Αθήνα) και προς το υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση:

  • Κατάργηση της υποχρέωσης εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.
  • Μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Ανάκληση  κάθε πειθαρχικής δίωξης σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων.
     
Πηγή: skai.gr