Πληροφορίες ΣΚΑΪ: Στις 3 Μαΐου καταργείται το SMS

Πληροφορίες ΣΚΑΪ: Στις 3 Μαΐου καταργείται το SMS

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου είναι η πιθανότερη ημερομηνία άρσης του μέτρου της αποστολής SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Την ίδια ημέρα ξεκινά και η επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την κυβέρνηση στις 18:00 κατά την ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ήδη ανακοίνωσε ότι οι μετακινήσεις για την εστίαση από τις 3 Μαΐου θα γίνονται χωρίς περιορισμούς. «Δεν χρειάζεται η αποστολή SMS για την εστίαση» είπε στον ΑΝΤ1. Διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23:00 και συνεπώς οι πελάτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους έως εκείνη την ώρα και μόνο οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κυκλοφορούν.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να φύγει από τη ζωή μας κάποια στιγμή το SMS. «Μετά τις 10 Μαΐου που θα ανοίξουν δραστηριότητες όπως στα σχολεία μας, και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού, μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα ληφθούν οι αποφάσεις» σημείωσε. 

Πηγή: skai.gr