Κλείσιμο

Πλεύρης: Στο επόμενο δεκαπενθήμερο προκήρυξη για 700 προσλήψεις γιατρών

Στο ερχόμενο δεκαπενθήμερο θα βγει η προκήρυξη των 700 θέσεων που θα αφορούν προσλήψεις γιατρών ανέφερε ο  υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από την Κρήτη

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα βγει και η προκήρυξη των επτακοσίων θέσεων για ιατρικό προσωπικό, ενώ συγχρόνως μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας επεξεργάζονται και οι δυνατότητες που προκύπτουν από το Ταμείου Ανάκαμψης. 

Αυτό τόνισε συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Έχει εκτιμηθεί ό,τι ζητήθηκε σε νοσηλευτές από τις νοσηλευτικές δομές του Ηρακλείου και μάλιστα αυτές οι προκηρύξεις είναι και με αυξημένη μοριοδότηση, για τους νοσηλευτές που ήδη υπηρετούν στο σύστημα υγείας ως επικουρικοί και ήτανε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας» ανέφερε ο κ. Πλεύρης ο οποίος επισκέφθηκε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, πραγματοποιώντας επαφές με τις διοικήσεις των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, παρουσία και της Διοικήτριας της 7η ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη.

Ο κ. Πλεύρης που συνοδευόταν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον βουλευτή της ΝΔ Μάξιμο Σενετάκη και στελέχη του κόμματος , αναφέρθηκε στην προκήρυξη των τεσσάρων χιλιάδων νοσηλευτών, εξηγώντας ότι ήδη έχει πάει για ανάρτηση στον ΑΣΕΠ.

«Έχει εκτιμηθεί ό,τι ζητήθηκε σε νοσηλευτές από τις νοσηλευτικές δομές του Ηρακλείου και μάλιστα αυτές οι προκηρύξεις είναι και με αυξημένη μοριοδότηση, για τους νοσηλευτές που ήδη υπηρετούν στο σύστημα υγείας ως επικουρικοί και ήτανε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας» ανέφερε ο κ. Πλεύρης που πρόσθεσε ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα βγει και η προκήρυξη των επτακοσίων θέσεων για ιατρικό προσωπικό, ενώ συγχρόνως μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας επεξεργάζονται και τις δυνατότητες που προκύπτουν από το Ταμείου Ανάκαμψης.

«Το ταμείο ανάκαμψης είναι ποσό 350 εκατομμυρίων ευρώ για τα νοσοκομεία και 250 εκατομμυρίων για την πρωτοβάθμια, άρα συνολικά οι δομές θα αναβαθμιστούν και κτηριακά, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή» δήλωσε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο σχεδιασμός αυτός αφορά και τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Σε ότι αφορά στην πανδημία, επανέλαβε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα μπορεί να συνεχιστεί ο υπάρχον προγραμματισμός και πως η οποία παρέμβαση με νέα μέτρα θα γίνει από το Σεπτέμβριο και μετά, με μέτρα όμως στοχευμένα και όχι οριζόντια, που θα απευθύνονται κυρίως στις ευάλωτες ομάδες.

Για τον εμβολιασμό των πολιτών κάτω των 60 ετών, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι επειδή δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα, δεν συστή,νεται από την επιτροπή, όμως η πλατφόρμα ανοίγει «γιατί κάθε περίπτωση ανθρώπου είναι διαφορετική και ο εμβολιασμός αποφασίζεται με βάση την κλινική του εικόνα», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το πρόβλημα που έχει εντοπιστεί αφορά τον ECDC που δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επαρκώς με σύσταση για όλες τις χώρες ευρωπαϊκής ένωσης.

«Ευελπιστούμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα,, ώστε να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Σε ότι αφορά στους υγειονομικούς, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι μετά από δυόμιση χρόνια COVID, αλλά και πίεση σε non Covid περιστατικά, αλλά και χειρουργεία, είναι κουρασμένοι και πως για το λόγο αυτό μέσω των προκηρύξεων που θα βγουν, επιχειρείται η κάλυψη των κενών θέσεων.

«Δεν ωραιοποιούμε τα πράγματα, πιέζεται το προσωπικό, ωστόσο ευελπιστούμε με τις παρεμβάσεις που γίνονται να μπορούμε γρήγορα να αποκλιμακώσουμε την κατάσταση» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στα πολύ γρήγορα -όπως χαρακτήρισε- αντανακλαστικά του υπουργείου υγείας για θέματα που άπτονταν του αθλητισμού, συμπληρώνοντας ότι εκτός από άμεσα ήταν και αποτελεσματικά.

Στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις στο χώρο της υγείας, ζητώντας μεταξύ άλλων προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ