Πλεύρης: Δεν υπάρχει απαγόρευση στους συγγενείς να ανοίξουν το φέρετρο και να κάνουν νέο τεστ DNA

«Μπορώ να καταλάβω τον πόνο του καθενός, θεωρώ ότι είναι ψυχοφθόρο να μπαίνει κανείς σε διαδικασίες επανάληψης», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση προς τους συγγενείς των θυμάτων να ανοίξουν τα κλειστά φέρετρα που τους παραδόθηκαν ώστε να κάνουν και νέα εξέταση DNA.

Μιλώντας στο mega, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην είδηση ότι συγγενείς θέλουν να γίνει επανεξέταση DNA καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το αν παρέλαβαν τους δικούς τους ανθρώπους, προσέθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

«Το να βλέπεις τους ανθρώπους εκεί να αναζητούν τα παιδιά τους είναι κάτι που μας συγκλονίζει. Επειδή η κατάσταση αυτών των νεκρών δεν ήταν σε κατάσταση που μπορούσαν να αναγνωριστούν, αυτό που έγινε ήταν να γίνει ταυτοποίηση DNA για να μην μπαίνουν οι γονείς σε διαδικασίες να βλέπουν διαφορετικές σορούς και να τους παραδίδονται σε φέρετρα και όχι σε σακούλες», είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορώ να καταλάβω τον πόνο του καθενός, θεωρώ ότι είναι ψυχοφθόρο να μπαίνει κανείς σε διαδικασίες επανάληψης», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr