Έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα θέρμανσης και ηλεκτροδοσίας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και την Εύα Αντωνοπούλου για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» σε νοσοκομεία της Αττικής.

Για τα προβλήματα σίτισης που παρατηρήθηκαν χθες, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επειδή οι κτιριακές εγκαταστάσεις του «Σωτηρία» είναι απλωμένες σε δάσος, εχθές υπήρχε πτώση δέντρων με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση προς τα μαγειρεία.

Πρόσθεσε ότι εξυπηρετήθηκαν όλοι οι ασθενείς, δηλαδή, δόθηκε το βραδινό κανονικά αλλά δεν ήταν το πλήρες βραδινό που μπορούσε να δοθεί από τα μαγειρεία. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρχε η πρόβλεψη, σε περίπτωση προβλήματος πρόσβασης στα μαγειρεία, να υπάρχουν τρόφιμα και στις κλινικές για να μπορέσει να δοθεί το βραδινό.

«Σήμερα το πρωί δόθηκε κανονικά το πρωινό και τώρα που αποκαθίσταται το πρόβλημα με τα πεσμένα δέντρα για να υπάρξει πρόσβαση στα μαγειρεία, θα λειτουργήσουν κανονικά. Είναι θέμα περίπου μίας ώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες Δευτέρα, υπήρξε σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης στις μονάδες Covid του νοσοκομείου, ενώ ασθενείς, γιατροί, νοσηλευτές και συνοδοί έμειναν χωρίς τροφοδοσία, καθώς έκλεισαν εσωτερικοί δρόμοι από το χιόνι.

Δείτε τις ειδήσεις εδώ


 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις