Πρόσωπο κλειδί της υπόθεσης με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά Καρδίτσας φαίνεται να  είναι η νοσηλεύτρια, τους κωδικούς της οποίας φέρεται να χρησιμοποιούσε η διοικητική υπάλληλος για τους ψευδείς εμβολιασμούς. 

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η νοσηλεύτρια φέρεται να έχει μια ακούσια συμμετοχή στους εικονικούς εμβολιασμούς, καθώς το τάμπλετ από το οποίο καταχωρούνται οι εμβολιασμοί για να αποστέλλονται τα SMS που αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός του πολίτη κι εν συνεχεία να εκδίδονται τα πιστοποιητικά, ενδεχομένως να είχε αποθηκεύσει τους κωδικούς και την ταυτότητα του χρήστη που ανήκουν σε αυτή τη νοσηλεύτρια. Το τάμπλετ αυτό φαίνεται να χρησιμοποίησε η διοικητική υπάλληλος προκειμένου να «περάσει» στο σύστημα τους εικονικούς εμβολιασμούς. 

Παρότι η έρευνα κινείται ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση του ευρύτερου κυκλώματος που έδινε τις βεβαιώσεις, φαίνεται ότι έχει περισσότερο τα χαρακτηριστικά φιλικής και οικογενειακής «εξυπηρέτησης». Άλλωστε, η πλειονότητα των πολιτών που έλαβαν παράνομα το πιστοποιητικό είναι από τον τόπο καταγωγής της διοικητικής υπαλλήλου. 

Μάλιστα, ενδεχομένως να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τις διατάξεις μετάδοσης του Covid-19, γεγονός που φαίνεται ότι θα λύσει και τα χέρια των εισαγγελικών αρχών προκειμένου να προχωρήσουν και σε άρση του τραπεζικού απορρήτου ώστε να διαλευκανθεί αν υπήρχε χρηματικό αντίτιμο. 
 

Στον εισαγγελέα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ 

Εν τω μεταξύ, φάκελο με στοιχεία για την υπόθεση κατέθεσε στην Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών του νομού Καρδίτσας ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους δήλωσε: «Με εντολή του υπουργείου Υγείας, πριν από λίγο κατέθεσα πλήρη φάκελο στην Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών του νομού Καρδίτσας για τη γνωστή υπόθεση των εμβολιασμών του Κέντρου Υγείας Παλαμά. Θα ήθελα να πω σε αυτό το σημείο ότι από τα 44 ύποπτα άτομα, έχουμε καταλήξει μέχρι στιγμής -από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου του 2021- στα 33. Στα 44 εμπεριέχονταν και οι πρώτες ή δεύτερες δόσεις που ενδεχομένως να είχαν κάνει. Μετά από την κατάθεση του φακέλου, έρχεται η μηνυτήριος αναφορά, την οποία θα καταθέσει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια κατά παντός υπευθύνου και κατά των πολιτών, οι οποίοι ενοχοποιούνται σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Ερωτηθείς για το αν είναι γνωστά τα ονοματεπώνυμα των ατόμων που κατηγορούνται, ο διοικητής αρχικά τόνισε «θα ήθελα να είμαστε κάθετοι σε ένα θέμα: ότι το σύστημα εμβολιασμών Ελευθερία είναι απόλυτα θωρακισμένο και ασφαλές με δικλείδες ασφαλείας- κανένας να μη διανοηθεί να παραβιάσει αυτό το σύστημα γιατί η τιμωρία του βάσει της νόμιμης διαδικασίας θα είναι παραδειγματική» και πρόσθεσε: «Θα ήθελα επίσης να πω διευκρινιστικά ότι η ένορκη διοικητική εξέταση είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Υγειονομική Περιφέρεια, με τις κλητεύσεις όλων εκείνων οι οποίοι εμπλέκονται και των μαρτύρων, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα ένα αποτέλεσμα που θα μας δείξει ακριβώς ποιοι εμπλέκονται και ποιοι είναι σε όλη αυτή την ιστορία οι άμεσοι, οι οποίοι ενοχοποιούνται κιόλας».

Επιπλέον, ο κ. Σερέτης επισήμανε πως «από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία αναφέρεται ότι συμμετείχε σε όλη αυτή τη διαδικασία, έχει τεθεί σαφώς με εντολή μας εκτός διαδικασίας και αναμένεται η διαθεσιμότητα της, όπως προβλέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα από το Υπουργείο Υγείας». 

Τόνισε δε ότι «είναι θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Εμείς κάνουμε αυτό που είναι να κάνουμε και η εντολή που έχω από τον υπουργό Υγείας είναι απόλυτη διαφάνεια».

Σχετικά με την εικόνα για τον αριθμό εμβολιασμών στην περιοχή, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ είπε ότι στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπου λειτουργούν 3 εμβολιαστικές γραμμές μόνο με εμβόλιο Pfizer, από τις 20 Ιανουαρίου 2021, που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, έως σήμερα «έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 31.296 κανονικοί εμβολιασμοί». Διευκρίνισε δε ότι «είναι λάθος που αναγράφεται ότι έχουν εμβολιαστεί 40.000 άτομα σε μια περιοχή μόνο των 6.000» καθώς «πάρα πολλοί πολίτες από άλλες περιοχές της Ελλάδος όταν έβρισκαν ανοιχτά τα ραντεβού πήγαιναν και εμβολιάζονταν στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας. Άρα λοιπόν δεν πρέπει να λέμε ότι έχουν γίνει τόσο εμβολιασμοί σε μια περιοχή που έχει κατ' αντιστοιχία 6.000 κατοίκους» σημείωσε.

Στο σημείο αυτό, διευκρίνισε ότι τα 33 άτομα είναι και από περιοχές εκτός του νομού Καρδίτσας, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τη συγγένεια ορισμένων εξ αυτών με την διοικητική υπάλληλο, ο ίδιος είπε: «Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα γιατί είναι σε εξέλιξη και μία δικαστική έρευνα. Εξετάζονται όλες οι πιθανότητες και οι εμπλοκές, για αυτό γίνεται και ένορκη διοικητική εξέταση. Η ΕΔΕ έχει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθεί. Το ελάχιστο είναι αυτό των 3 ημερών. Είμαστε μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια και δεν έχουμε καθυστερήσει καθόλου για να αποκαλύψουμε τι πραγματικά έχει συμβεί».

Για το διάστημα υπηρεσίας της υπαλλήλου, υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη διοικητική υπάλληλος, σύμφωνα με τις αναφορές του διευθυντή του Κέντρου Υγείας, εμπλέκεται από τον Μάιο στο εμβολιαστικό κέντρο».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις