Πλακιωτάκης σε ΣΚΑΪ για τη μάχη του με κορωνοϊό: Είχα υψηλό πυρετό για μέρες και χαμηλό οξυγόνο

Για την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος την Τρίτη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύτηκε για 25 μέρες. 

«Διαγνώστηκα θετικός στον κορωνοϊό στις 24 Νοεμβρίου, οι πρώτες μέρες κύλησαν με υψηλό πυρετό, εκείνο όμως που με ανησύχησε ήταν ότι έπεσε το οξυγόνο μου. Γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμη η νοσηλεία μου στο νοσοκομείο. Από την ώρα που άρχισε η φαρμακευτική αγωγή και να σταθεροποιείται η κατάστασή μου, τα πράγματα κύλησαν ομαλά. Ωστόσο, μέσα στην ατυχία μου χτυπήθηκα και από μια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη κι αυτό με πήγε λίγο πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι τηρούσε με «θρησκευτική ευλάβεια» τα μέτρα προστασίας και ακόμα δεν ξέρει πώς κόλλησε σημειώνοντας ότι «κανείς δεν είναι άτρωτος». Σε αυτή τη φάση, όπως είπε, και μετά από 25 μέρες νοσηλείας νιώθει ακόμα κόπωση, ωστόσο ανακτά σιγά σιγά τις δυνάμεις του. 

Τέλος έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό, δηλώνοντας ότι και ο ίδιος θα το κάνει, καθώς τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. 



 

Πηγή: skai.gr