Πλακιωτάκης: Περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκαν από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των λιμανιών

«Από το νέο ΕΣΠΑ καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφαλίσαμε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Κονδύλια για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της χώρας και τη διασύνδεσή τους με τον κλάδο της κρουαζιέρας μέσα από την ανάπτυξη βιώσιμων και ενεργειακά πράσινων χερσαίων υποδομών υποστήριξης, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης κατά τη συμμετοχή του στο συνέδριο «τουρισμός εμπειρίας» -RouteLab  στον Πύργο.

«Από το νέο ΕΣΠΑ καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφαλίσαμε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτοντας ακολούθως ότι το υπουργείο έχει ήδη ξεκινήσει το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών με στόχο την ενίσχυση του κλάδου της κρουαζιέρας.

«Η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμενικών υποδομών και η δημιουργία πρόσφορου εδάφους για την κρουαζιέρα απεδείχθη στην πράξη ορθή», είπε ο κ. Πλακιωτάκης. Με βάση τα στοιχεία τα οποία παρέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας, η κρουαζιέρα φέτος θα ξεπεράσει σε αφίξεις το 2019, αγγίζοντας τις 4.500, αποδίδοντας το νούμερο αυτό στους σωστούς στρατηγικούς χειρισμούς την περίοδο της πανδημίας.

«Οι προοπτικές αποτυπώνουν ήδη 10% περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το 2023», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης. Μιλώντας για το «αύριο», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε τη δημιουργία πράσινων υποδομών στα λιμάνια, ούτως ώστε να μειωθεί το «αποτύπωμα» του άνθρακα απ’ τη δραστηριότητα του κλάδου, τονίζοντας ότι είναι υπερήφανος που η Ελλάδα πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: Pelop.gr