Ώρες αγωνίας για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom - Τα δύο σημεία που επικεντρώνονται οι έρευνες

Οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται σε δύο σημεία όπου το βάθος ωστόσο είναι μεγάλο αφού ξεπερνά τα 800 με 1.000 μέτρα - Ανεμένεται και ωκεονογραφικό στην περιοχή

Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, πλωτά σκάφη του λιμενικού, εναέρια μέσα αλλά και ιδιώτες συνεχίζουν τις έρευνες για την αναζήτηση του 31χρονο σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που κατέπεσε χθες το πρωί στην θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται 8-10 ναυτικά μίλια από το Κατάκολο ωστόσο από το πρωί επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες ενώ αυτή την στιγμή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχαιρένουν το έργο των σωστικών συνεργείων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Στρατουλάκου στη μάχη έχουν ριχτεί επίσης πλωτά ρομπότ και δύτες. Έρευνες έχουν διεξαχθεί ήδη μέχρι ενός σημείου του βυθού με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί περιοχές στις οποίες δεν εντόπιστηκε τίποτα σημαντικό.

Ο 31χρονος σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης

Σμηναγός

Οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται σε δύο σημεία όπου το βάθος είναι μεγάλο και ξεπερνά τα 800 με 1.000 μέτρα. Για το λόγο αυτό αναμένεται να φτάσει το ωκεανογραφικό σκάφος «Ναύτιλος» το οποίος διαθέτει καλύτερο εξοπλισμό ώστε να μπορέσει να εντοπίσει το υπόλοιπο αεροσκάφος. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιηθήκαν έρευνες σε παράκτιες περιοχές από τον Κατάκολο μέχρι και τον Πύργο Ηλείας χωρίς και πάλι κανένα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, είναι πιθανό ο 31χρονος σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης να είναι δεμένος στο κάθισμά του και να μην πρόλαβε καν να αντιδράσει.

Τι είναι οι ασκήσεις χαμηλές πτήσεις

Υπενθυμίζεται ότι το Phantom κατέπεσε ενώ οι δύο χειριστές πραγματοποιούσαν χαμηλή πτήση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων πρόκειται για ασκήσεις όπου τα μαχητικά πετάνε σε πολύ χαμηλό ύψος, σχεδόν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στις χαμηλές πτήσεις, τα μαχητικά εντοπίζονται πολύ αργά από τα ραντάρ ή μπορεί και να μην εντοπιστούν καθόλου καθώς γίνονται σχεδόν αόρατα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να παρακάμψουν την εχθρική αεράμυνα και να φτάσουν στον στόχο τους χωρίς να γίνούν αντιληπτά.

Πηγή: skai.gr