Πέτσας: Έρχονται μέτρα για μη χρήση μάσκας στα σχολεία - Στο «κάδρο» οι γονείς

Πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών ανυπακοής στην οδηγία για χρήση μάσκας στα σχολεία, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ωστόσο ότι το βασικό είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές, ότι είναι προς όφελος της υγείας τους να την φορούν.

«Τώρα, εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη. Το πλέγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων -που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Αλλά σε μεγάλο βαθμό, μην κρυβόμαστε, εξαρτάται από το κάθε σχολείο, από τον εκπαιδευτικό και γι’ αυτό τους θέλουμε όλους συμμάχους και πρεσβευτές όλων αυτών των πολιτικών που εφαρμόζουμε, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας», τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα», πως όλοι είμαστε υπεύθυνοι και πρέπει να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών που διαβεβαιώνουν ότι η χρήση μάσκας δεν δημιουργεί κανένα ζήτημα υγείας ή προσοχής στους μαθητές. 

«Έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη σχολική χρονιά. Πρέπει, επομένως, να έχουμε προετοιμάσει ένα σύστημα που να επιτρέπει ότι θα περιχαρακώνουμε ενδεχόμενα κρούσματα και θα διαφυλάττουμε την υγεία των μαθητών. Γι’ αυτό προκρίθηκε η χρήση μάσκας και ένα πλέγμα πολιτικών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: skai.gr