Πέτρος Φιλιππίδης: Πρώτο βράδυ στη φυλακή - Τι είπε στους σωφρονιστικούς

Στις φυλακές της Τρίπολης βρίσκεται από χθες ο Πέτρος Φιλιππίδης που κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού κατά τριών γυναικών συναδέλφων του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο γνωστός ηθοποιός σοκαρίστηκε από την απόφαση. «Δεν είμαι καλά γιατί δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταλήξω στη φυλακή», φέρεται να είπε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους με τους οποίους είχε ένα σύντομο διάλογο κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές. Ο ηθοποιός προφυλακίστηκε καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων ενώ ρόλο στην απόφαση έπαιξε και η ιδιαίτερη σκληρότητα των αδικημάτων.

Σοκάρει μια από τις καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη:

«Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα ‘’σας παρακαλώ σταματήστε’’, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε’’. Τότε εκείνος μου απάντησε ‘’μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο’’».

Πλεύρης: Πότε αποφασίζεται το απεχθές μέτρο της προφυλάκισης

Ο Θάνος Πλεύρης νομικός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της  ΝΔ εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ότι η προφυλάκιση, -ένα μέτρο απεχθές το οποίο επιβάλλεται σε κάποιον που δεν έχει δικαστεί αποφασίζεται για να προστατευθεί η κοινωνία όταν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του δείχνουν ροπή στην επανάληψη του εγκλήματος.

Συνήγορος θυμάτων: Καμιά ικανοποίηση στα θύματα λόγω προφυλάκισης

Ο συνήγορος των θυμάτων, Αλέξανδρος Μιντζιάς δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση η απόφαση προφυλάκισης του ηθοποιού δεν δημιούργησε κλίμα πανηγυρισμού ή είναι μια διαδικασία που ικανοποιεί τα θύματα.

«Όλες αυτές οι γυναίκες, που υπέστησαν τόσο τραυματικές συμπεριφορές, από την πλέον αναγνωρίσιμη μέχρι την όχι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό, αξίζουν τη στήριξή μας και την επιβράβευσή μας για την επιλογή τους να εκτεθούν, να ορθώσουν το ανάστημά τους.», ανέφερε ο κ. Μιντζιάς.

Ασκητής: Αγωγή υγείας για να ελαχιστοποιηθούν τέτοια φαινόμενα

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ο Θάνος Ασκητής, καθηγητής ψυχιατρικής δήλωσε ότι είναι σήμερα θετικό που είναι πιο ανοιχτά τα γυναικεία κινήματα. Πρόσθεσε ότι το κρίσιμο είναι να προλάβουμε τέτοια φαινόμενα και γι’ αυτό απαιτείται καλή αγωγή υγείας και καλή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Όπως είπε ο κ. Ασκητής, το θέμα ταυτίζεται με την κοινωνική παιδεία, την έλλειψη κοινωνικής σύνδεσης μεταξύ των ανθρώπων, πώς μεγαλώνουν τα παιδιά από τα σχολεία, πως επικοινωνούν οι γονείς με τα παιδιά τους, ώστε αυτά τα φαινόμενα να ελαχιστοποιηθούν.

Πηγή: skai.gr