Επεισόδια ξέσπασαν στη Λέσβο στο Καρά Τεπέ, μεταξύ ανδρών των ματ και μεταναστών με πετροπόλεμο και χρήση χημικών από την αστυνομία.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στο νησί, Δημήτρης Πανόπουλος, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ενώ από νωρίς οπότε ξεκίνησαν νέες διαδηλώσεις των μεταναστών η κατάσταση ήταν τεταμμένη και φαινόταν ότι μπορεί να ξεφύγει.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στο δρόμο που βρίσκεται η παλιά προσφυγική δομή του Καρά Τεπέ, και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου στήνεται η νέα δομή που θα φιλοξενήσει τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο δρόμο μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια.

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν καταλάβει όλους τους χώρους, το οδόστρωμα, τα πεζοδρόμια, το προαύλιο μεγάλου σούπερ μάρκετ, ακόμη και ταράτσες. 

 

Οι εικόνες που καταγράφει η κάμερα του ΣΚΑΪ είναι συγκλονιστικές με μητέρες να κλαίνε κρατώντας τα μωρά τους και πατεράδες να τρέχουν με τα παιδιά τους στα χέρια για να τα προστατεύσουν. Είναι μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη, που πληρώνουν τα επεισόδια που δημιουργούν μερικές εκατοντάδες άτομα.  

 

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, ξέσπασε νέα φωτιά στο Καρά Τεπέ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μεταναστών και προσφύγων, η οποία έσβησε μετά από ρίψεις νερού από την πυροσβεστική. 

Συνεχίζονται οι εργασίες στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ

Την ίδια ώρα, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του νέου κέντρου προσωρινής φιλοξενίας στο Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ, όπως σημειώνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το υπουργείο, «βρίσκεται εν εξελίξει η χαρτογράφηση των σκηνών. Στόχος η καλύτερη καταγραφή των επωφελούμενων που θα φιλοξενηθούν προσωρινά, καθώς και η οριοθέτηση γειτονιών βάσει εθνικότητας. Κατά την είσοδο στο νέο κέντρο, θα διενεργείται σε όλους ανεξαιρέτως τους επωφελούμενους έλεγχος για COVID-19».

Πηγή: skai.gr