Περιστέρι: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ζήτησε και πήρε ο 22χρονος

Ο 22χρονος συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στη Βόρεια Μακεδονία και παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι εκείνος σκότωσε τη 17χρονη, κλείνοντας το στόμα και τη μύτη της.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη, ζήτησε και πήρε, ο 22χρονος με καταγωγή από το Πακιστάν, που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι.

Ο 22χρονος συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στη Βόρεια Μακεδονία και παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι εκείνος σκότωσε τη 17χρονη, κλείνοντας το στόμα και τη μύτη της.

Ο κατηγορούμενος για τον ασφυκτικό θάνατο της ανήλικης συντρόφου του, μεταφέρθηκε το πρωί στο ανακριτικό γραφείο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Δια του συνηγόρου του ωστόσο, ο αλλοδαπός με καταγωγή από το Πακιστάν, ζήτησε να του δοθεί ακόμη ένα 24ωρο ώστε να ενημερωθεί επί των στοιχείων της δικογραφίας και να οργανώσει την υπεράσπισή του έναντι όσων του αποδίδονται στο κατηγορητήριο για την δολοφονία, την οποία φέρεται να έχει παραδεχθεί ανεπίσημα σε αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, στην δικαστική λειτουργό που ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση της Νικολέτας, το νεαρότερο στην Ελλάδα θύμα ανθρωποκτονίας με φερόμενο δράστη τον σύντροφό της, προσήλθε και δήλωσε εκ μέρους του πατέρα της 17χρονης παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) ο συνήγορός του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα δακτυλικά αποτυπώματα που εξετάστηκαν από την αστυνομία, προκύπτει ότι ανήκουν σε δύο διαφορετικά ονόματα και ο άνδρας έχει τρεις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης δηλωμένες στην αστυνομία. Έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ έχει καταθέσει και δύο αιτήσεις ασύλου που απορρίφθηκαν επειδή ο φάκελος ήταν ελλιπής.

Πακιστανός Περιστέρι

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρίσκεται και ο τρόπος που διέφυγε από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη Βόρεια Μακεδονία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, διέφυγε από το σταθμό Λαρίσης με τρένο, ανοιγόκλεινε το κινητό του κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν είχε τυχόν συνεργούς που τον βοήθησαν να φυγαδευτεί ή να μείνει κάπου.

Καλλιακμάνης σε ΣΚΑΪ: Η 17χρονη δεν ήταν σε προστατευτικό περιβάλλον

«Ίσως αυτό το παιδί δεν ήταν σε ένα προστατευτικό γι’ αυτό περιβάλλον», τόνισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής μιλώντας για την 17χρονη Νικολέτα που δολοφονήθηκε από τον 22χρονο σύντροφό της και είχε πέσει θύμα κακοποίησης σε ηλικία μόλις 11 ετών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», ο κ. Καλλιακμάνης πρόσθεσε ότι σέβεται τον πόνο της οικογένειας ωστόσο όταν ένα παιδί πέφτει θύμα κακοποίησης και δεν μιλά στους γονείς του, αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, προστασία και αγαστές σχέσεις.

«Είναι δύσκολο να λύσουμε τι γίνεται σε κάθε οικογένεια. Πάντως αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αυτό το παιδί είχε κακοποιηθεί πάλι στα 11 και ο αδελφός της, που πάει να πει ότι ίσως αυτό το παιδί δεν ήταν σε ένα προστατευτικό γι’ αυτό περιβάλλον –λέω εγώ. Σέβομαι τον πόνο της οικογένειας αυτής που έχασε αυτό το παιδί. Δεν ξέρω ποιος έφταιγε. Κάποιος φταίει όμως. Όταν βλέπεις ότι κακοποιούνται παιδιά και δεν μιλάνε στους γονείς τι πα να πει; Ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γονείς. Γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γονείς γιατί έχουν μεγαλώσει προφανώς σε περιβάλλοντα που δεν υπάρχουν αγαστές σχέσεις, δεν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει προστασία, δεν υπάρχει ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου, εξήγησε μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ότι μια πληγωμένη προσωπικότητα «είναι πάρα πολύ πιθανό να ζητά ουσιαστικά διεξόδους και τελικά να καταφεύγει σε ανθρώπους που θα αναπαράγουν αυτή την πληγή που βιώνει».

Η κ. Αθανασίου τόνισε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, προκειμένου τα κορίτσια να ξέρουν πώς να διαχειρίζονται μια κακοποιητική σχέση.

Εξήγησε πως αν και όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να μπλέξουν σε κακοποιητικές σχέσεις και πως πρέπει να φύγουν από αυτές από την πρώτη φορά που θα ασκηθεί βία, δε σημαίνει ότι όλοι μπορούν να το κάνουν.

Πηγή: skai.gr