Περιπέτεια με πτήση στο Ηράκλειο: «Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά μόλις καταφέραμε να μη σκοτώσουμε ένα λαγό»

Ο πιλότος προκειμένου να μην σκοτώσει έναν λαγό επέλεξε να σηκώσει ξανά το αεροσκάφος 

Μια αναπάντεχη… στιγμή έζησαν οι επιβάτες της τελευταίας πτήσης από Αθήνα – Ηράκλειο το βράδυ της 10ης Μαΐου κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο «Νίκος Καζαντζάκης» σύμφωνα με τη neakriti.gr. 

Την ώρα της τροχοδρόμησης ο κυβερνήτης «σήκωσε» και πάλι το αεροπλάνο ενημερώνοντας τους επιβάτες ως ακολούθως: «Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά μόλις καταφέραμε να μη σκοτώσουμε ένα λαγό». Βεβαίως ο λαγός στο τέλος έχασε τη ζωή του προφανώς από αυτοκίνητο που προσπαθούσε να τον διώξει από την πίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την τροχοδρόμηση του αεροσκάφους ένας λαγός εμφανίστηκε στο διάδρομο.

Ο πιλότος προκειμένου να μην τον σκοτώσει επέλεξε να σηκώσει ξανά το αεροσκάφος. Υπήρξε σχετική αναστάτωση στην καμπίνα αλλά ο λόγος που έμαθαν οι επιβάτες ότι συνέβη αυτό μάλλον τους προκάλεσε ευθυμία ύστερα από κάποια δευτερόλεπτα που είχαν υποστεί σοκ. Ο κυβερνήτης χρειάστηκε να κάνει άλλον έναν γύρο πάνω από το Ηράκλειο πριν από την τελική τροχοδρόμηση προκειμένου να απομακρύνουν τα επίγεια συνεργεία τον λαγό που είχε ήδη σκοτωθεί από το όχημα που κινείται εντός αεροδρομίο για την ασφάλεια των πτήσεων. Η προσγείωση ήταν απόλυτη ομαλή και ασφαλής ωστόσο το θέμα σήμερα συζητείται σε ολόκληρο το Ηράκλειο.

Πηγή: neakriti.gr